Ana Maria Pătru, scrisori din arest către Irina Socol: 275.000 euro în cont urgent. Am luat bani de la cămătari

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, i-a scris din arest Irinei Socol, fosta şefă a SIVECO, cerându-i s-o ajute să nu fie condamnată şi să-i împrumute bani pentru a-şi achita datoriile către cămătari. Jurnalul Naţional a publicat scrisoarea Aneu Maria Pătru.

10 apr. 2017, 15:59
Ana Maria Pătru, scrisori din arest către Irina Socol: 275.000 euro în cont urgent. Am luat bani de la cămătari

Ana Maria Pătru i-a cerut Irinei Socol sute de mii de euro, sub motivul că are datorii la cămătari, pe care nu le poate acoperi doar din vânzarea casei şi maşinii. Pentru ajutorul pe care Irina Socol ar fi urmat să i-l acorde, fosta şefă a AEP promitea recuperarea înmiită a banilor și acces la „relațiile sus-puse pe care le are încă”.

„Totul este în mâna ta, tu poți negocia cu procurorii libertatea mea și îți jur Irina că nu îți va părea rău. O să ne relansăm împreună!!! Știu că și ție ți-e greu, și treci prin tot felul de necazuri, dar nu ești singură. Eu Sunt singură, te am doar pe tine și pe copilul meu. Te implor încearcă să negociezi cu procurorii libertatea mea, spune-le că ai nevoie de mine să poți răzbate cu mine. (…)

Nu poți să le ceri clemența mea? Sigur pe viitor îi voi ajuta, lumea se schimbă, totul este relativ și dacă nu mă vor omorî și mă vor proteja, sigur voi face și eu pentru ei ceva. Spune-le asta, Irina, și luptă un pic pentru mine.

Tot ce investești în mine, crede-mă sigur că nu vei pierde, chiar dacă acum ți-e greu să faci eforturile astea pentru mine. Nu îți închipui că vor fi alți oameni mai devotați ca mine”, a scris Ana Maria Pătru.

„Acum sunt cu banii praf, ți-am zis și ieri că 235 mii de euro am luat de la cămătari (mi-e și rușine că am ajuns aici, dar nu pot să văd că l-am lăsat pe Ștefan cu povara asta sau pe mama).

100 mii i-am pus aport gaj până în martie. Nu știu, mai ales acum că trebuie să vând aproape tot: mașina (care cică valorează doar 30 mii, apartamentul care nu are prețul cu care l-am luat și mi-au pus sechestru și pe casa de la Vâlcea), deci practic 275.000 euro în cont urgent. Astea toate nu se vor vinde la banii ăștia și trebuie să plătim urgent”, a mai cerut Ana Maria Pătru.

Irina Socol a trimis la DNA această corespondenţă, spunând că după ce a refuzat doleanţele fostei şefe a AEP a început să fie denigrată de aceasta în instanţă. 

„Doamna Ana Maria Pătru mi-a solicitat să dau declarații în fața dumneavoastră cu scopul ca aceasta să obțină punerea sa în libertate și ulterior o condamnare cu suspendare, sens în care intenționez să atașez prezentei adrese și mesajele trimise de aceasta prin aplicația de tip WhatsApp.

Doamna Ana Maria Pătru mi-a solicitat, chiar și din arest preventiv, sume mari de bani, cuprinse între 235.000 euro și 300.000 euro, susținând că ar fi împrumutat astfel de sume de la cămătari sau că îi sunt necesare pentru a achita ratele imobilului proprietate personală, iar atunci când se va elibera, mă va răsplăti, ajutându-mă cu relațiile pe care le are.

Menționez că nu am dat curs acestor solicitări, iar ulterior am fost denigrată de către Ana Maria Pătru atât în sala de judecată, cât și prin intermediul mass-media, sursa mea de informare cu privire la această situație”, a arătat Irina Socol