ANAF: 44 de mari contribuabili verificaţi în luna iunie au de plătit sume suplimentare de peste 275 de miloane de lei

Inspectorii Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au controlat, în luna iunie a acestui an, 44 de mari contribuabili pentru care au stabilit sume suplimentare de plată în valoare totală de peste 275 milioane de lei, a anunţat vineri instituţia fiscală.

14 iul. 2017, 11:51
ANAF: 44 de mari contribuabili verificaţi în luna iunie au de plătit sume suplimentare de peste 275 de miloane de lei

„În timpul controlului s-au încasat deja peste 19 milioane de lei, iar în perioada imediat următoare, la termenele de plată stabilite în deciziile de impunere şi prin accesarea unor facilităţi fiscale prevăzute de OUG 44/2015, se estimează a se încasa încă 60 milioane de lei”, se arată în comunicat.

Pentru diferenţele de sume stabilite suplimentar, contribuabilii verificaţi cerut facilităţi oferite de Codul de procedură fiscală – eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale.

Pentru luna iulie a acestui ANAF estimează că vor avea loc 29 de acţiuni de inspecţie fiscală la mari contribuabili.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat 652 contribuabili în perioada 22-23 iunie, aceştia plătind la bugetul de stat, după efectuarea controalelor, 15,77 milioane lei (3,45 milioane euro), potrivit ANAF.

Acţiunile se înscriu în obiectivele strategice ale ANAF care vizează creşterea conformării voluntare şi a eficienţei colectării, prin controale la contribuabilii care manifestă un risc fiscal ridicat şi/sau o slabă conformare.