ANAF a început procedurile de confiscare a clădirilor şi terenurilor Antena şi Grivco

Publicat: Vineri, 29 August 2014 22:55 // Actualizat: Vineri, 29 August 2014 22:55 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început procedurile de confiscare a terenurilor şi imobilelor Grivco şi Antena, informează Mediafax.

Foto: danvoiculescu.ro

"Noi, prin cele două unităţi teritoriale de administrare, Administraţia Sectorului 1 şi Administraţia judeţului Ilfov, am demarat procedurile de executare şi ducerea la îndeplinire a dispoziţiei deciziei Curţii de Apel. Ducem la îndeplinire această sarcină raportând periodic inclusiv DNA, care a instituit mare parte din măsurile asigurătorii, privind stadiul ducerii la îndeplinere a acestor măsuri", a declarat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

Şeful Fiscului a mai spus că procedura de confiscare este un caz relativ simplu pentru ANAF, întrucât procurorii au specificat foarte clar bunurile care urmează a fi executate.

"Aici nu-şi permite nimeni să nu ducă la îndeplinire (...) După părerea mea, ce este acolo este o măsură de confiscare extinsă şi confiscare în sine, care e generată de infracţiuni, nu este legată de prejudiciu în minuta deciziei. Le considerăm noi că sunt consecinţa infracţiunii, dar, separat de asta, avem un prejudiciu de 60 de milioane euro, dar pe măsuri asigurătorii vechi şi pe alea viitoare. Decizia spune că le vom indentifica", a mai spus Diaconu.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

Prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro. În cazul lui Voiculescu, instanţa a dispus confiscarea mai multor imobile şi terenuri, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

De asemenea, s-a decis confiscarea de la Dan Voiculescu a penthouse-ului din Şoseaua Kisseleff, care are o valoare estimată de 250.000 de euro.

În plus, trebuie să i se confişte lui Voiculescu suma de 3.515.756,4 dolari plus TVA aferent, ce reprezintă chiria pe care a încasat-o în baza contractului de închiriere a spaţiului Grivco de către Romtelecom.

Pentru recuperarea acestei sume, instanţa a dispus confiscarea bunurilor mobile şi imobile şi a banilor din conturile firmelor la care Voiculescu figurează ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate.

Instanţa a mai dispus, în cazul lui Voiculescu, confiscarea unor sume de bani pe care le are în conturi pâna la concurenţa sumei de 15 milioane de lei, la BRD, şi pâna la concurenţa sumei de cinci milioane de lei, la RBS Bank.

De asemenea, Cameliei Voiculescu îi va fi confiscată suma de 2.984.358,3 lei, reprezentând contravaloarea a 9.947.861 acţiuni deţinute la ICA, donate de Dan Voiculescu, iar Corinei Voiculescu, suma de 2.984.358,6 lei, reprezentând contravaloarea a 9.947.862 de acţiuni deţinute la ICA, ce i-au fost donate tot de tatăl său.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 aug 01:51
Răspunde | Votează email 0 email
Http://Bit.Do/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://Bit.Do/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://Bit.Do/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://Bit.Do/RoML
30 aug 00:04
...class="item-date">
on August 29, 2014
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a...
29 aug 23:22
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H