ANAF a început verificarea locuinţelor închiriate. Ce trebuie să facă DE URGENŢĂ chiriaşii. Mesajul asociaţiei de proprietari

Publicat: Luni, 10 Octombrie 2016 16:48 // Actualizat: Luni, 10 Octombrie 2016 16:48 // Sursa: romaniatv.net

Fiscul a declanșat campania de verificare a locuinţelor închiriate, după ce intenția a fost anunțată recent de șeful instituției, Dragoş Doroş. Controalele se vor desfășura la sediile asociațiilor de proprietari, care au început deja să le solicite celor care au contracte de închiriere să depună copii vizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Șeful ANAF, Dragoș Doroș, a spus, recent, că vor fi inițiate verificări ale contractelor de închiriere. El a arătat că, inițial, va fi o campanie de informare a proprietarilor și, apoi, vor fi declanșate controale. Motivul acestei acțiuni este că Fiscul a constatat că declararea unor sume modice "este un fenomen" și, prin urmare, impozitele datorate bugetului ar fi mai mici decât în realitate.

Asociațiile de proprietari le cer, deja, celor care au contracte de închiriere să depună copii vizate de ANAF, după cum se poate vedea în anunțul de mai jos afișat de o asociație de proprietari din București:

"În momentul acesta, proprietarii care obțin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control", a declarat Doroș.

Ce obligații au proprietarii care închiriază imobile

Contribuabilii care obțin venituri din chirii trebuie să înregistreze contractul de închiriere la ANAF, în 30 de zile de la data încheierii acestuia, arată specialiștii firmei de consultanță fiscală și contabilitate Contexpert. Odată cu înregistrarea contractului se depune și Declarația privind venitul estimat/normă de venit, actul de proprietate/deținere legală, în copie și original. Declarația privind venitul estimat/normă de venit este Formularul 220. Detalii, pe profit.ro. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF asociatii de proprietari chirie fisc locuinte inchiriate verificare
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H