ANAF a pus ochii pe stomatologi și pe cei care închiriază pe Airbnb și Booking: „Ținem foarte mult la prevenție”

ANAF își extinde campania de informare și la nivelul cabinetelor stomatologice, dar și a celor care obțin venituri din închiriere pe platforme de tipul Airbnb sau Booking.

10 nov. 2022, 14:10
ANAF a pus ochii pe stomatologi și pe cei care închiriază pe Airbnb și Booking: „Ținem foarte mult la prevenție”

După ce a derulat o campanie de informare în rândul profesorilor pentru veniturile din meditații și a celor care obțin venituri din activități de înfrumusețare, ANAF trece acum la cabinetele medicilor stomatologi și, ulterior, ar putea fi declanșate verificări detaliate în privința celor care închiriază prin intermediul platformelor Booking și Airbnb, potrivit news.ro.

ANAF a identificat neconformări fiscale în rândul medicilor stomatologi.

Citește și: Se pregăteşte o nouă materie în şcoli. Elevii vor învăţa diferenţa dintre „puşculiţă” şi „fondul clasei”

„Ţinem foarte mult la prevenţie. În urma analizelor de risc făcute la nivelul ANAF, a rezultat un risc de neconformare ridicat pe acest segment de activitate. Vom trimite scrisori personalizate, vom face ghiduri, vom încerca să mediatizam ce au de făcut. Dar este normal ca şi bemeficiarii acestor servicii să solicite bon fiscal, aşa cum este normal când plătesc sumele de bani”, a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF.

O zonă de nonconformare a fost identificată și ăn cazul veniturilor obținute prin platformele de închiriere pe termen scurt. În prezent, Fiscul întâmpină dificultăți în ceea ce privește obținerea de informații de la aceste platforme, dar prin intermediul unei directive europene, urmează ca ANAF să aibă instrumentele necesare pentru a facilita accesul la informații.

Citește și: Şeful Fiscului ia lecţii de la specialiști străini pentru a identifica averile ilegale: „Încercăm să învăţăm de la colegii noştri să devenim şi noi din ce în mai performanţi”