ANAF îi ‘bântuie’ pe contribuabili și după moarte. Românii cu venituri extrasalariale sunt nevoiți să plătească contribuții chiar și după ce nu vor mai fi

Românii cu venituri extrasalariale sunt nevoiți să plătească contribuții la stat și după moarte.

07 sept. 2022, 15:33
ANAF îi ‘bântuie’ pe contribuabili și după moarte. Românii cu venituri extrasalariale sunt nevoiți să plătească contribuții chiar și după ce nu vor mai fi

Chiar dacă moare un contribuabil ce realizează venituri extrasalariale, acest lucru nu înseamnă că se încheie contribuțiile la sănătate. Asta prevede un nou ordin al ANAF.

Mai exact, dacă persoana respectivă a realizat venituri extrasalariale peste plafonul de 12 salarii minime, atunci va datora și contribuție la sănătate.

Moștenitorii sunt cei care vor fi nevoiți să plătească contribuțiile la sănătate pe perioada dinaintea morții, dar nu vor fi obligați să facă drumuri la ANAF. Contribuțiile la sănătate vor fi reținute pur și simplu din oficiu de cei de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit Antena 3.

Suma contribuției datorate la plată va fi menționată în certificatul de atestare fiscală, care va fi folosit atunci când va fi realizată și succesiunea. Până pe data de 31 decembrie, ANAF în fiecare an are o situație de acest fel și începe procedurile.

Citește și Dezastrul de la Blue Air, pe masa Guvernului. Sorin Grindeanu (MT): „E cazul ca ANAF să intervină, pentru recuperarea banilor!” / Premierul Ciucă: „Instituțiile trebuie să se implice!”

Citește și Peste 40.000 de curieri se transformă în agenţi ai Fiscului. Ce date informative vor trimite către ANAF