ANAF completează informaţiile din formularul „Adeverinţă de venit”

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) completează informaţiile din formularul "Adeverinţă de venit", se arată într-un proiect de ordin elaborat de Fisc. 

21 nov. 2016, 16:02
ANAF completează informaţiile din formularul „Adeverinţă de venit”

ANAF anunţă că formularul va conţine, printre altele, şi date privind veniturile din creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau dezvoltare tehnologică.

„În vederea aplicării unitare, de către organele fiscale, a dispoziţiilor legale privind eliberarea adeverinţei de venit pentru persoane fizice, precum şi pentru creşterea operativităţii procesului de administrare, a fost propus proiectul de ordin, pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor „Adeverinţa de venit” şi „Cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit”, se menţionează într-un comunicat al ANAF.

Totodată, proiectul vizează şi actualizarea şi aprobarea procedurii privind completarea formularului „Adeverinţa de venit”.

De asemenea, ANAF propune includerea în formularul de adeverinţă a informaţiilor privind veniturile brute realizate din salarii obţinute pentru creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau dezvoltare tehnologică, din pensii mai mici decât plafonul de impozitare şi din salarii obţinute de persoanele fizice cu dizabilităţi grave sau accentuate.

„Adeverinţa de venit este documentul prin care se atestă veniturile realizate de persoanele fizice, în cursul unui an fiscal, înregistrate în evidenţa fiscală pe baza declaraţiilor depuse de acestea şi/sau de către terţi”, se mai arată în comunicatul citat.