ANAF extinde lista marilor contribuabili care vor fi controlaţi. Șeful Fiscului: Deja am selectat 144 de mari contribuabili care vor fi controlaţi de echipe de inspecţie fiscală

Fiscul are în plan noi controale. Lucian Heiuș, președintele ANAF, a anunțat că numărul marilor contribuabili controlați de inspectorii fiscali a fost suplimentat.

23 apr. 2023, 15:00
ANAF extinde lista marilor contribuabili care vor fi controlaţi. Șeful Fiscului: Deja am selectat 144 de mari contribuabili care vor fi controlaţi de echipe de inspecţie fiscală

Numărul marilor contribuabili controlaţi de inspectorii fiscali a fost suplimentat cu 144, a declarat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, la Antena 3.

„Acolo unde este o masă mare impozabilă, la Direcția de Mari Contribuabili, acolo trebuie să facem controale să vedem ce se întâmplă la marile firme, să putem să aducem și să scoatem la lumină cât mai mult din sumele care, poate, nu sunt declarate.

Nu am o certitudine, dar pe analizele de risc pe care le vom face și pe controalele pe care le vom derula… Deja am selectat 144 de mari contribuabili care vor fi controlați de echipe de inspecție fiscală din teritoriu.

Citește și: Nicolae Ciucă anunţă planul de austeritate: Vom veni cu o serie de măsuri pentru chibzuirea mai bună a fondurilor publice. Sarcini pentru ANAF, Vamă şi Finanţe

Pe lângă inspecțiile pe care le face Direcția de Mari Contribuabili cu aparatul propriu pe care îl are, ca să suplimentăm și să verificăm cât mai mulți din acești mari contribuabili, dăm delegare de competență la inspectori din alte colțuri ale țării ca să verifice aceste firme”, a declarat Lucian Heiuș.

Citește și: ANAF se pregăteşte să ceară băncilor popriri pe conturile românilor cu datorii la stat

Tot şeful ANAF explică faptul că un control la o mare companie este complex și poate dura între șase și opt luni.

Premierul Nicolae Ciucă afirma joi că deficitul în colectare constatat aparţine preponderent marilor contribuabili: „Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat. Dau sarcină instituţiilor statului să facă în aşa fel încât să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu”.