Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice, amânat. Inclusiv anumiţi pensionari vor fi nevoiţi să meargă la ANAF

Publicat: Luni, 11 Martie 2019 12:23 // Actualizat: Luni, 11 Martie 2019 15:57 // Sursa: romaniatv.net

Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice ar putea fi data de 3 iulie 2019, nu 15 martie cum era până de curând, obligativitatea depunerii acesteia privindu-i şi pe unii pensionari.

Foto: zf.ro

Declaraţia Unică vizează toate persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală (cu excepţia celor pentru care impozitul se reţine la sursă), cedarea folosinţei bunurilor (chirii), activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare sau venituri din alte surse.

Citeşte şi LISTA DATORNICI ANAF 2019. Ce trebuie să ştie toţi contribuabilii

Concret, orice pensionar care obţine şi alte venituri în afara pensiei, fie că provin din activităţi agricole sau din închirierea unor imobile, ori au vândut titluri de stat etc sunt obligaţi să depună Declaraţia Unică online, în Spaţiul Privat Virtual, până la data de 31 iulie, aşa cum a propus recent Ministerul Finanţelor.

Plafonul peste care trebuie depuse aceste Declaraţii Unice este acelaşi ca şi în cazul persoanelor fizice care obţin venituri extrasalariale, respectiv echivalentul a 12 salarii minime brute garantate în plată (24.960 lei). Pensionarii vor depune Declaraţia Unică dacă depăşesc acest plafon şi vor plăti obligatoriu impozitul de venit de 10% şi asigurările de sănătate, încă 10%, nemaiplătind şi contribuţia pentru pensii (25%).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
25 Aug
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H