ANAF: Procedurile pentru conectarea caselor de marcat electronice la servere au fost finalizate

Agenţia Naţională de Administrare Fiscalã (ANAF) a anunţat joi că a finalizat specificaţiile tehnice şi structura fişierelor pe care casele de marcat le vor trimite ulterior către ANAF potrivit Hotărârii pentru modificarea şi completarea normelor metodologice pentru aplicarea OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

27 apr. 2017, 16:10
ANAF: Procedurile pentru conectarea caselor de marcat electronice la servere au fost finalizate

„Acestea au fost definitivate în urma întâlnirilor de lucru desfãşurate în ultimele cinci luni între ANAF şi reprezentanţii Asociaţiei Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale (ADAMEF) şi ai Patronatului Comercianţilor şi Servisanţilor de Case de Marcat”, arată ANAF într-un comunicat.

Legea prevede cã la 1 noiembrie 2018 preşedintele ANAF trebuie să emită un ordin care să precizeze data la care casele de marcat trebuie sã transmitã informaţiile cãtre serverele instituţiei.

Acest proiect vizeazã conectarea a peste 1 milion de case de marcat la serverele ANAF, astfel încât transmiterea de date să înceapă la jumătatea anului 2019.