Analiza Armatei Ucrainei, după o lună de război: „Soldaţii ruşi au învăţat cu succes cum să dezerteze, să se predea şi să moară”

Ministerul Apărării din Ucraina a postat pe Twitter, un mesaj ironic la adresa armatei ruse, scoţând în evidenţă deficienţele constatate în ultimele săptămâni în rândurile celei de-a doua armate a lumii.

24 mart. 2022, 14:41
Analiza Armatei Ucrainei, după o lună de război: „Soldaţii ruşi au învăţat cu succes cum să dezerteze, să se predea şi să moară”

Cel mai mare exercițiu militar al armatei ruse din istorie continuă. În prima lună soldații au învățat cu succes cum să dezerteze, să se predea și să moară. Soldații și generalii stau pașnici umăr la umăr pe câmpurile din Ucraina. Continuați, domnilor!„, se arată în mesajul Ministerului Apărării Ucrainei de pe Twitter, după exact o lună de război.

Citeşte şi Zelenski, discurs la summit-ul NATO: „Daţi-ne 1% din armele şi avioanele voastre! Rusia a investit mulţi bani în moarte”

De altfel, în acest context, miercuri a apărut ştirea că un militar rus şi-a predat tancul de război şi va fi recompensat de ucraineni cu 10.000 de dolari. Informaţia a fost oferită de un consilier de la Ministerul de Interne din Ucraina. Victor Andrusiv a publicat şi o imagine cu un soldat rus despre care susţine că şi-a predat tancul forţelor ucrainene.

Într-o postare intitulată „Ruşii se predau!”, el a explicat că a vrut să facă publică înregistrarea video a incidentului, dar „forţele speciale mi-au cerut să nu o fac”.

Citeşte şi Cronicile războiului, trei poveşti cutremurătoare din Cernihiv. De la cea a Arinei, fetiţa salvată de câine, la cea a lui Serghei, luptătorul care a murit în timp ce salva răniţii