Analizele la Maternitatea Iaşi arată că bebeluşii morţi nu au luat Klebsiella din spital

Rezultatele anchetei la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Cuza Vodă" din Iaşi, în cazul celor doi bebeluşi care au murit în noiembrie, arată că nou-născuţii nu au luat Klebsiella din spital, ci cel mai probabil de la vizitatori.

21 dec. 2017, 12:31
Analizele la Maternitatea Iaşi arată că bebeluşii morţi nu au luat Klebsiella din spital

Conducerea DSP Iaşi a făcut publice, joi, rezultatele epidemiologice în urma anchetei începute după ce doi bebeluşi au murit infectaţi cu Klebsiella.

Directorul DSP Iaşi, Liviu Stafie, a declarat că cele două cazuri nu au avut legătură între ele, iar probele preluate de la angajaţii spitalului şi din secţie au fost negative.

Cel mai probabil, bebeluşii au luat virusul de la vizitatori.

Plângere împotriva Maternităţii „Cuza Voda” Iaşi, depusă de o femeie după ce i-a murit bebeluşul

Potrivit directorului DSP Iaşi, au fost luate probe din diferite părţi, iar virusul avea tulpini diferite, ceea ce înseamnă că infecţia nu a fost luată de la aceeaşi sursă. În acelaşi timp, au fost luate probe şi de pe secţie şi de la angajaţii unităţii medicale.

„De asemenea, Dsp a recoltat încă de la începutul anchetei 29 de probe la nivelul secţiei : 20 de probe de sanitaţie, cinci probe de apă sterilă şi patru probe de aeromicrofloră, care au fost analizate din punct de vedere epidemiologic şi au fost negative”, a declarat Liviu Stafie.

În noiembrie, doi bebeluşi născuţi la Maternitatea din Iaşi au murit în condiţii suspecte, infectaţi cu Klebsiella. Cei doi bebeluşi erau născuţi prematur.