Anamaria Prodan, parastas fastuos în memoria mamei sale. Mese pline cu mâncare tradițională și muzică în cimitir, după bătaia cu Reghe de pe stradă

Parastas cu artiști și grătare la mormântul Ionelei Prodan. Artista ar fi împlinit astăzi 75 de ani, iar Anamaria Prodan a organizat un eveniment fastuos pentru regretata sa mamă, așa cum îi pregătea și atunci când era în viață.

06 oct. 2022, 12:37

Sunt patru ani de când Ionela Prodan s-a stins din viață, după ce s-a luptat o lungă perioadă de timp cu o boală cruntă. Avea probleme grave la pancreas, iar artista de muzică populară și-a petrecut ultima perioadă a vieții mai mult prin spital.

În ciuda problemelor personale cu care se confruntă în ultima perioadă, Anamaria Prodan a pregătit un parastas pentru sute de persoane în memoria celei care i-a dat viață.

„Puternică, așa cum o știu pe Anamaria, și-a revenit din cearta cu Reghe și iată că își face îndatorirea de fiică. Ea a promis că, atunci când va fi o sărbătoare religioasă, o va onora pe mama sa, conform canoanelor Bisericii Ortodoxe. Aici, prin acest parastas deosebit, exact asta urmărește. Și faptul că vor veni și colegii de scenă ai doamnei Ionela Prodan și vor cânta, probabil că o vor bucura sus acolo pe Ionela Prodan. Toată această desfășurare de forțe de aici are un singur scop, să ne amintim cu toții ce frumos cânta Ionela Prodan și ce artist mare a fost”, a declarat reporterul RomâniaTv Cătălin Grădinaru, care se află la Cimitirul Bellu, unde are loc parastasul.

La parastasul Ionelei Prodan au fost invitați să cânte Elena Merișoreanu, Ionuț Sidău și mulți alții. Au fost, de asemenea, pregătite sute de CD-uri cu muzica Ionelei Prodan, care vor fi împărțite tuturor participanților.

Anamaria Prodan s-a ocupat de toate aspectele evenimentului. Participanții sunt serviți cu sarmale, ciorbă, mici, mămăligă, dulciuri și alte preparate românești.

„Eu sper să fie suficientă mâncare pentru toată lumea. Avem peste 220 de sarmale, ciorbă de fasole cu ciolan, peste 250 de mici, mămăligă, dulciuri, ce-i plăceau doamnei Ionela Prodan. E destul de greu să faci în cimitir un moment ca acesta. Am vrut să facem totul posibil pentru că Ana a ținut foarte mult la asta. Ana ar fi vrut să petreacă cu mama ei, azi ar fi trebuit să-i serbeze ziua de naștere. În fiecare zi la 12 fix o suna și râdeau la telefon. Sunt momente foarte grele pentru ea. Îmi pare rău că nu mai este printre noi, Anamaria suferă extrem de mult”, a dezvăluit cea care s-a ocupat de organizarea mesei.

Vizibil afectată și cu ochii în lacrimi, Anamaria Prodan le-a mulțumit celor care au venit la evenimentul dat în cinstea mamei sale. „Vă mulțumesc mult de tot că nu ați uitat-o și mi-aș dori să nu o uitați niciodată”, a spus impresara.

Prodan a mărturisit că o visează des pe mama sa și o vede dându-i sfaturi înțelepte, așa cum făcea și când era în viață. O încurajează mereu să fie puternică și să treacă peste toate obstacolele pe care viața i le scoate în cale. „O visez mereu, e în subconștient și când te gândești mereu și ai greutăți e normal să-i visezi pe oamenii pe care îi iubești. Ultima dată mi-a spus că o să treacă toate și să zâmbesc”, a mai dezvăluit impresara.

Citește și Anamaria Prodan, parastas – festival în memoria mamei sale: „Vor face acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. Poate participa oricine”

Citește și Protecţia Copilului, acasă la Anamaria Prodan. Ce se întâmplă cu Bebeto