Anunţ RADICAL făcut de FIFA. Toţi impresarii, AFECTAŢI DIRECT

Comitetul Executiv al FIFA a luat "decizia fermă" de interzice ca terţii să aibă în proprietate jucători, a anunţat, vineri, preşedintele Joseph Blatter, care a precizat: "Acest lucru nu poate fi făcut imediat, ci va exista o perioadă de tranziţie pentru a pune în aplicare această interdicţie".

26 sept. 2014, 18:43
Anunţ RADICAL făcut de FIFA. Toţi impresarii, AFECTAŢI DIRECT

În martie, Michel Platini, preşedintele UEFA, a lansat la Congresul de la Astana (Kazahstan) „un apel solemn” către Sepp Blatter, pentru ca acesta să aibă „curajul politic” să atace problema „proprietăţii jucătorilor de către terţi”, un „grav pericol” pentru fotbal. Platini, care este şi membru al CE al FIFA, a deplâns atunci că „jucătorii aparţinând din ce în ce mai des unor societăţi oculte, cu sedii în paradisuri fiscale şi controlate de nu se ştie ce agent sau fond de investiţii”.

„Anumiţi jucători nu mai sunt pur şi simplu stăpâni pe cariera lor sportivă şi sunt transferaţi în fiecare an pentru a îmbogăţi aceşti necunoscuţi avizi de banii fotbalului”, a denunţat Platini. Această practică, a terţilor proprietari, este în primul rând răspândită în America de Sud.