ANAT, despre obligativitatea purtării măştii la mare de 1 MAI: „Nu am văzut nicăieri să se poarte masca în apă sau pe șezlong”

Începând cu 1 iunie măsurile de restricţie s-ar putea relaxa în România. Cu toate acestea, potrivit ultimelor anunţuri făcute de autorităţi, de 1 mai românii ar putea purta mască de protecţie inclusiv la mare. Traian Bădulescu, reprezentant ANAT, a vorbit despre acest subiect.

22 apr. 2021, 16:50
ANAT, despre obligativitatea purtării măştii la mare de 1 MAI: „Nu am văzut nicăieri să se poarte masca în apă sau pe șezlong”
ANAT, despre obligativitatea purtării măştii la mare de 1 MAI: "Nu am văzut nicăieri să se poarte masca în apă sau pe șezlong"

ANAT, despre obligativitatea purtării măştii la mare de 1 MAI. Potrivit ultimelor anunțuri făcute de autorități, de 1 Mai s-ar putea de purtăm mască inclusiv la mare. Joi va avea loc reuniunea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19.

ANAT: Nicăieri în lume nu se poartă mască în apă

Citeşte şi Veste excelentă pentru PAȘTE! Klaus Iohannis, anunțul așteptat de toți: Ce se întâmplă cu RESTRICȚIILE în noaptea de Înviere

„Este clar că nu mai vorbim despre un posibil lockdown. Principala problema în România rămâne aceea că majoritatea țările din jurul nostru, care vor să atragă turiști, avansează, își asumă date ferme pentru relaxare. La noi rămâne „eternul să mai vedem”

Ar fi bine să știm de dinainte anumite reguli. Sezonul plin de vara este în perioada iulie-septembrie. Și cu respectarea regulilor. Cu avansarea campaniei de vaccinare ar trebui să vorbim de relaxare.

Nu am văzut nicăieri să se poarte masca în apă sau pe șezlong. Nicăieri în lume. Cred că aici ar trebui aplicată regulă șederii pe terase. Doar când te deplasezi. Regula teraselor e foarte bună și la plajă.”,  a declarat Traian Bădulescu, reprezentant al Patronatului Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, potrivit Antena3.

Şedinţa Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate are loc joi, de la ora 16:00. Comitetul este condus de premierul Florin Cîţu, în calitate de preşedinte, şi de secretariatul general la Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun, ca vicepreşedinte.

De asemenea, din acest comitet fac parte Ministerul Finanţelor, Minsterul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP, conform News.ro.

„Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19”, prevede decizia de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că 1 iunie este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare şi a avertizat că nu va fi momentul de „relaxare totală”.

„1 iunie este o dată care, vă rog, să nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!, a afirmat Klaus Iohannis.

Citeşte şi RELAXARE de la 1 iunie 2021: s-ar putea renunţa la carantina de noapte, iar masca nu va fi obligatorie la plajă