Anca Boagiu: Gestul lui Robert Turcescu ar trebui urmat şi de candidatul-ofiţer sub acoperire

Senatorul PDL, Anca Boagiu, a declarat, luni, că, după anunţul de duminică al lui Robert Turcescu, candidatul la Preşedinţie, care ar fi ofiţer sub acoperire, ar trebui să recunoască şi el acest lucru

22 sept. 2014, 08:36
Anca Boagiu: Gestul lui Robert Turcescu ar trebui urmat şi de candidatul-ofiţer sub acoperire

Anca Boagiu a declarat la RFI că „un om care recunoaşte o vină este un om care până la urmă indiferent de celelalte argumente de ordin tehnic, procedural, este un om care are tăria să spună „da, ăsta sunt””.

Date fiind discuţiile din ultima perioadă legate de alţi ofiţeri sub acoperire şi de alte persoane care ar fi colaborat sau ar colabora cu diverse servicii, cred că este un gest pe care ar trebui să-l facă şi ofiţerul sub acoperire despre care se tot vorbeşte în ultima perioadă şi care nu recunoaşte că există sau că a existat. Mă pronunţ în plan moral. Un om care ţine cât de cât la conduita lui şi e onest, recunoaşte lucrurile pe care le-a făcut„, a spus Boagiu.

REACŢII după confesiunea lui ROBERT TURCESCU: „A fumat ceva naşpa”, „Face un joc operativ”, „Mă simt lezat”

Întrebată cum ar trebui să reacţioneze autorităţile în cazul Robert Turcescu, senatorul PDL a răspuns: „Sunt convinsă că autorităţile române au fost consolidate, o bună parte dintre ele, cel puţin cele care protejează statul de drept. Din păcate, cele care au trecut sub tutela lui Ponta sunt convinsă că nu vor reacţiona. Dar cele care reprezintă statul de drept şi apără statul de drept sunt convinsă că vor reacţiona, aşa cum au făcut-o şi până acum şi vor lupta pentru păstrarea democraţiei în România„.

Robert Turcescu a recunoscut duminică faptul că a fost ofiţer acoperit al Ministerului Apărării.

Jurnalistul a publicat pe blogul său o serie de documente, care ar atesta calitatea sa de ofiţer acoperit. Turcescu a fost apoi invitat la emisiunea Actualitatea Românească la postul B1 TV, unde a făcut declaraţii pe această temă.