Anca Boagiu, propusă pentru un post de vicepreşedinte al PPE

Partidul Popular European a comunicat luni lista candidaților la funcțiile de conducere în cadrul partidului, alegerea președintelui, vicepreședinților, secretarului general și trezorierului urmând să aibă loc la congresul programat să se desfășoare în zilele de 21 și 22 octombrie, la Madrid.

19 oct. 2015, 13:54
Anca Boagiu, propusă pentru un post de vicepreşedinte al PPE

Conform unui comunicat de presă al PPE, pe listă se află și Anca Boagiu (Partidul Național Liberal), propusă pentru una din funcțiile de vicepreședinte.

CITEŞTE ŞI: Anca Boagiu: Comisia de afaceri europene va elabora un document privind migraţia care va fi votat în Senat

Singurul candidat la președinția PPE este Joseph Daul (Les Républicains, Franța), actualul deținător al funcției, în timp ce pentru cele 10 posturi de vicepreședinte există 12 candidați.

În ordine alfabetică, aceștia sunt: Tobias Billstrom (Moderaterna, Suedia), Anca Boagiu (PNL, România), Kinga Gal (FIDESZ, Ungaria), Johannes Hahn (ÖVP, Austria), Jyrki Katainen (Kokoomus, Finlanda), David McAllister (CDU, Germania), Dara Murphy (Fine Gael, Irlanda), Paulo Rangel (PSD, Portugalia), Jacek Saryusz-Wolski (Platforma Civică, Polonia), Antonio Tajani (Forza Italia, Italia), Marianne Thyssen (CD&V, Belgia), Corien Wortmann-Kool (CDA, Olanda).

Pentru funcția de trezorier candidează germanul Christian Schmidt (CSU).

Președintele PPE va fi ales miercuri, 21 octombrie, după care acesta va propune un candidat la postul de secretar general. Candidații la cele 10 posturi de vicepreședinte au fost desemnați de partidele naționale din care fac parte sau de o asociație de membri ai PPE, până la data de 14 octombrie.

Joi, 22 octombrie, cei 749 de delegați din 32 de țări vor alege secretarul general, cei 10 vicepreședinți și trezorierul partidului, mai precizează comunicatul.