Anca Boagiu: Sunt nouă MILIARDE DE EURO NECHELTUIŢI din fonduri europene

Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe de la Senat, Anca Boagiu, a declarat vineri că din fondurile europene alocate României pentru exerciţiul 2007-2013, se vor pierde 9 miliarde de euro, însă o parte din această sumă ar putea fi recuperată de beneficiari până în martie 2016.

11 dec. 2015, 16:15
Anca Boagiu: Sunt nouă MILIARDE DE EURO NECHELTUIŢI din fonduri europene

Sunt 9 miliarde de euro necheltuiţi, banii care au fost alocaţi României în exerciţiul bugetar 2007 – 2013 şi care nu au fost cheltuiţi de guvernarea Ponta, care ne anunţa prin domnul Teodorovici şi prin premier cum vom cheltui 80 – 90% şi peste 100%. (…) Beneficiarii, dacă se vor mişca în perioada următoare au şanse maxime să mai recupereze din această sumă pentru că doamna ministru (Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene – n .r.) are câteva scheme care pot fi aplicate în situaţia în care administraţia publică centrală şi locală se mişcă„, a declarat Anca Boagiu, potrivit Mediafax.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a mai spus că perioada de timp până când se mai pot face eforturi pentru recuperarea banilor europeni este martie 2016.

La proiectele mari de infrastructură, dacă sunt într-o fază avansată de execuţie, de peste 50%, dacă sunt fazate, ar putea intra pe cheltuiala următorului exerciţiu bugetar, 2014-2020, ceea ce însemnă că România nu mai trebuie să dea banii europeni deja cheltuiţi, a explicat Boagiu.

În privinţa proiectelor mici, cu valori mai mici de cinci milioane de euro, autorităţile locale ar putea cere finalizarea proiectelor din bugetul local, a mai spus Anca Boagiu.