Anca Dragu, anunţ despre sporurile politicienilor: La Senat sunt 4 sporuri, înseamnă 8-9% din salariu

Anca Dragu, şefa Camerei Deputaţilor, a făcut mai multe declaraţii vineri după-amiază. Dragu a venit, de asemenea, cu precizări şi despre sporurile pe care le au politicienii.

12 feb. 2021, 15:22
Anca Dragu, anunţ despre sporurile politicienilor: La Senat sunt 4 sporuri, înseamnă 8-9% din salariu

Anca Dragu, anunţ despre sporurile politicienilor. Şefa Camerei Deputaţilor spune, totodată, că până la finalului anului 2024,  PIB-ul prognozat va creşte în fiecare an.

Anca Dragu, anunţ despre sporurile politicienilor. Ce spune şefa Camerei Deputaţilor

„Avem o rezoluţie foarte bună pentru acest buget. E responsabilitate şi trebuie să avem o plafonare şi o micşorare a cheltuielilor. Trebuie să fie un mic efort. Trebuie de asemenea să avem un deficit de 7,1%. Trebuie să fim resonsabili. Bugetul arată un deficit de 80 de miliarde de lei.

S-a găsit spaţiul fiscal pentru investiţii. Existe premise pentru a continua proiectele în derulare, se uită şi la proiecte pe calea ferată. Avem proiecte la Ministerul Energiei, la Economie.

Premierul Cîţu va avea un discurs foarte bun la Bruxelles având în vedere că ştie Economie şi engleză. E convingător şi ştie să spună că arătăm responsabilitate. Dacă omorâm investiţiile, omorâm pasul României de a se dezvolta. E o reducere graduală a deficitului, să ajungă undeva la 3%. Vor creşte veniturile. PIB-ul prognozat va creşte în fiecare an până în 2024. Creştem economia şi această plăcintă care are nevoie de resurse, cel mai important e că aducem bani europeni. Vin aceste salarii, aceste locuri de muncă. Un om care trece din neangajat în angajat va consuma mai mult.

La Senat nu am găsit sporuri incorecte. Există totuşi 4 sporuri, 8-9% din salariu, printre care există acel spor de Antena, toţi cei de la Senat îl primesc.

Cu pensiile speciale, USR a iniţiat să se taie pensiile speciale ale tuturor primarilor. Lipsa voinţei politice se arată prin acele încercări care au făcut să nu treacă. Trebuie să avem toate argumentele de partea noastră. Putem merge pe categoriile de pensii speciale ale primarului şi parlamentarilor, în primă fază.

Florina Presadă a avut iniţiative foarte bune, e un politician foarte bun şi sper să revină în partid. E un om foarte valoros pentru această echipă.

Parlamentarii trebuie să fie primii care respectă legea.  Nu ştim cine va candida pentru conducerea USR-PLUS”, a spus Dragu, la Digi 24.

Citeşte şi: Legea bugetului pe 2021, făcută publică de Guvern. Ce se întâmplă cu voucherele, sporurile şi indemnizaţia de hrană DOCUMENT