Anca Dragu, dezlănţuită în Parlament. „PNL și PSD folosesc toate tertipurile pentru a împiedica moțiunea de cenzură. USL 2 votează împotriva mea”

Preşedintele Senatului a anunţat că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu se va citi, joi, la ora 16. Cu toate acestea, Anca Dragu acuză PNL şi PSD că recurg la "tertipuri" pentru a amâna dezbaterea şi votarea documentului care ar duce la înlăturarea din funcţie a lui Florin Cîţu şi a echipei sale guvernamentale.

09 sept. 2021, 12:42
Anca Dragu, dezlănţuită în Parlament. „PNL și PSD folosesc toate tertipurile pentru a împiedica moțiunea de cenzură. USL 2 votează împotriva mea”

Precum copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, Anca Dragu a dat de înţeles că ar exista o înţelegere între PSD şi PNL în legătură cu moţiunea de cenzură.

„Am avut cvorum pentru că s-au mobilizat PNL și PSD. Au venit la ședință, au participat în mare parte fizic, câțiva au participat online. Avem astăzi plenul reunit în care vom citi moțiunea de cenzură”, a declarat Anca Dragu.

Preşedintele Senenatului a mai precizat că „tertipurile” vor continua.

„PNL și PSD folosesc toate tertipurile pentru a împiedica moțiunea de cenzură. La propunerea UDMR s-a votat amânarea dezbaterii și votulului moțiunii de cenzură până la decizia CCR. Această așteptarea nu are niciun rost”, a mai spus Dragu, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: Dan Barna, după discuţiile cu Klaus Iohannis: „Sunt dezamăgit, a fost o întâlnire formală. Nu facem bambilici cu demisiile, nu a venit cu nicio soluţie”

De altfel, în şedinţa PNL din această dimineaţă a fost discutată schimbarea Ancăi Dragu de la conducerea Senatului, ea acuzându-i pe liberali că pun la cale acest lucru.

„Știu exact și cine își dorește. Trebuie să decidă PNL și PSD împreună. USL 2 să voteze împotriva mea”, a mai spus Anca Dragu (USR PLUS).

Mai mult, preşedintele Senatului este de părere că tergiversarea dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură în Parlament reprezintă „atacuri la democrație și la statul de drept”.

„De cinci zile, Birourile Permanente Reunite subminează parcursul moțiunii de cenzură prin neprezentare la ședințe și, astfel, prin neconstituirea cvorumului necesar. Aceste tergiversări reprezintă atacuri la democrație și la statul de drept.
Refuzul dezbaterii moțiunii de cenzură este o încălcare a principiului statului de drept și, implicit, a Constituției. Eu, ca președintă a Senatului, am obligația de a respecta legea fundamentală, Constituția, mai presus de orice.

Mâine (joi, n.red), va fi convocat plenul reunit al celor două camere pentru citirea moțiunii de cenzură.
Am făcut apel la Constituție și la deciziile CCR. În cel mult 5 zile de la data depunerii, moţiunea de cenzură trebuie prezentată în şedinţa comună a celor două Camere, iar după 3 zile de la prezentare trebuie dezbătută și votată (art.113 alin.(3) din Constituţie).

Dezbaterea și votul nu pot avea loc oricând pentru că astfel ar atrage caracterul iluzoriu al unui instrument prevăzut de Constituție, respectiv motiunea de cenzură”, a scris Anca Dragu, pe Facebook.

Citeşte şi: Moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi citită astăzi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului. Dezbaterea şi votul, după decizia CCR