Anca Pandrea: „Am văzut moartea cu ochii”

La două săptămâni de când este internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, actriţa Anca Pandrea a trecut prin clipe de groază. După vizita medicală zilnică, la care medicii s-au arătat mulţumiţi de evoluţia tratamentului, iubita lui Iurie Darie a fost la un pas de moarte şi a avut nevoie de o nouă intervenţie de urgenţă.

06 apr. 2015, 06:51
Anca Pandrea: „Am văzut moartea cu ochii”

Conectată permanent la aparatul de oxigen şi la cel de perfuzie automată, Anca Pandrea era convinsă că a depăşit faza critică. Joi după-amiază, după ce doctorii au asigurat-o că se va face bine, artista a aţipit liniştită. Însă, după aproximativ o oră, s-a trezit speriată. „Simţeam cum îmi sare inima din piept. Aveam pulsul foarte mare şi de-abia am reuşit să o rog pe una dintre doamnele cu care împart rezerva să cheme urgent asistentele, că mi-e foarte rău”, a povestit, pentru „ziarulring.ro„, Anca Pandrea.

Imediat după ce a cerut ajutor, asistenta şi medicul de gardă au ajuns lângă patul Ancăi Pandrea. „Mi-au făcut o injecţie cu anticoagulant şi în câteva minute m-am liniştit. Dar am văzut moartea cu ochii, credeam că… gata. Am fost la un pas de infarct. Probabil a fost o reacţie adversă la tratamentul pentru plămâni. Acum medicii îmi monitorizează şi pulsul, şi tensiunea. De mai mulţi ani iau tratament pentru tensiune şi norocul meu e că n-am diabet”, ne-a explicat actriţa. În urma analizelor, Anca Pandrea a aflat că viaţa îi e pusă în pericol de plămânul stâng care a fost puternic afectat de o răceală mai veche şi de fumat. 

Cele două săptămâni de suferinţă pe patul de spital au afectat-o vizibil pe Anca Pandrea. A slăbit aproape 10 kilograme şi medicii sunt nevoiţi să o hrănească intravenos. Cu toate că prietenii i-au adus mâncare gătită, legume şi fructe, actriţa nu poate mânca normal. „Trăiesc cu zeamă de lămâie sau de portocală cu apă şi miere şi din când în când mai mănânc o banană sau covrigei. Vreau să mănânc, dar, probabil şi de la medicamente, stomacul nu mă ajută. Am mâncat şi mâncare gătită, dar mi se face rău şi mi-e teamă deocamdată”, a povestit artista. 

Anca Pandrea este revoltată: „Povestea cu coma alcoolică o voi lămuri….”