Anchetă blocată un an în cazul jurnalistei moarte în accident pe DN1. Procurorii n-au început nici acum audierile

Anchetă în cazul morţii unei tinere jurnaliste, într-un accident pe DN1, este blocată de aproape un an. Avocatul familiei susţine că până acum nu s-au făcut audieri, nu au fost preluate imaginile de pe camerele de supraveghere şi nici nu s-a primit raportul de la IML. Parchetul General a început verificările la Parchetul Sectorului 1, pentru a vedea cum a fost instrumentat acest dosar.

24 apr. 2017, 14:42
Anchetă blocată un an în cazul jurnalistei moarte în accident pe DN1. Procurorii n-au început nici acum audierile

Pe 12 mai anul trecut, jurnalista Oana Dicu murea într-un accident rutier la ieşirea din Capitală. La un an de atunci, ancheta stagnează, spune avocatul familiei. Acesta acuză că până acum nu s-au făcut audieri, iar nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare. „Procurorul nu a dispus, organele de cercetare penală nu au dispus începerea urmăririi penale faţă de o persoană. Timp de un an nu s-a audiat nicio persoană. Sub pretextul că nu aveau raportul INML. Şi cu certificatul de deces puteau începe audierile, nu e nevoie să aşteptăm şi raportul INML-ului„, a declarat pentru România TV, avocatul Bogdan Cimbru.

Avocatul susţine că raportul medico-legal a întârziat din cauza unei datorii de 2100 de lei a Poliţiei către INML. În schimb, Poliţia spune că a plătit factura pentru raportul IML la sfârşitul lunii martie. Notificarea de plată fusese emisă la jumătatea lunii ianuarie. Mai mult decât atât, nici imaginile de pe camerele de supraveghere nu au ajuns la dosar. Cazul a atras atenţia ministrului de Interne.

Am vorbit cu şeful Poliţiei. Să facă verificări, nu este singurul caz în care lucrurile nu se întampla cu celeritatea pe caree ne-o dorim„, spune şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

Poliţiştii spun că totul se face sub coordonarea procurorului. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se ocupă de caz, iar un reprezentatnt a declarat la România TV că acest caz este în lucru la Poliţie, fără alt detaliu.

În schimb, Parchetul General a început o verificările pentru a vedea cum a fost instrumentat acest dosar şi dacă modul de lucru a fost conform legii. Ulterior, potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în vederea soluționării cu celeritate de către procurorii criminaliști din cadrul biroului specializat al Secției de urmărire penală și criminalistică.