Ancheta ce vizează agenţiile de turism se va încheia abia la mijlocul anului viitor

Publicat: Duminică, 08 Octombrie 2017 13:17 // Actualizat: Duminică, 08 Octombrie 2017 13:17 // Sursa: romaniatv.net

Ancheta demarată anul trecut de Consiliul Concurenţei în rândul unor mari touroperatori şi extinsă în acest an ar putea fi finalizată la mijlocul anului viitor, a declarat pentru News.ro preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, autoritatea suspectând că aceste companii au impus un preţ minim de revânzare a pachetelor turistice.

”Investigaţia privind agenţiile de turism a fost extinsă în acest an şi va fi gata anul viitor, la mijlocul anului viitor. Suspectăm că touroperatorii s-au înţeles între ei ca să limiteze discounturile companiilor care revând pachetele turistice”, a declarat pentru News.ro preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu.

Consiliul Concurenţei a extins în luna iunie a acestui an investigaţia declanşată primăvara trecută pe piaţa comercializării produselor turistice şi a pachetelor de servicii turistice prin agenţiile de turism, investigând acum, între alţii, şi agenţiile Nova Travel (touroperatorul Eurolines Group România), Prestige Tours International, Charter Broker şi Prompt Service Travel Company (touroperatorul Cocktail Holidays).

Preşedintele Consiliului Concurenţei spune că ancheta demarată anul trecut a fost extinsă abia în acest an pentru că sunt foarte multe documente de studiat, informează news.ro.

”Durează destul de mult până sunt procesate datele şi atunci când sunt procesate, se descoperă lucruri noi. În această analiză au apărut indicii că şi alte companii sunt implicate, astfel că am extins investigaţia”, a explicat Chiriţoiu.

Consiliul Concurenţei a demarat în aprilie anul trecut o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă pe piaţa comercializării produselor turistice şi a pachetelor de servicii turistice prin agenţii de turism, după o sesizare anonimă, autoritatea suspectând agenţiile de turism că îşi coordonează politicile comerciale în scopul impunerii unui nivel minim al preţului de vânzare a pachetelor turistice. Agenţiile anchetate în acest caz sunt: Paravion, Eximtur, Mareea, Christian Tour, Paralela 45, Perfect Tour, HappyTour, Eurolines, Klever Travel, Europabus, Danubius Travel şi Amarino.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei ia în calcul o investigaţie în rândul băncilor, dacă descoperă nereguli în creşterea ROBOR-ului

Este prima investigaţie declanşată de autoritatea de concurenţă în ultimii zece ani în turism. Consiliul Concurenţei a efectuat atunci inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale mai multor companii active pe piaţa serviciilor turistice, iar documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, potrivit news.ro

Aceasta este prima investigaţie declanşată de autoritatea de concurenţă în urma unor informaţii primite printr-o sesizare anonimă înregistrată pe platforma avertizorilor de concurenţă. Această platformă reprezintă un instrument care asigură anonimatul persoanelor care doresc să comunice Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la activităţile de tip cartel ale unor companii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H