Anchetă de amploare în cazul profesorului de sport acuzat că a fotografiat eleve în toaletă

Scandal sexual într-o şcoală din Capitală. Un profesor de sport este acuzat că fotografia elevele de 8 ani în baie. Mai mulţi părinţi au depus plângere la poliţie.

02 oct. 2015, 07:43
Anchetă de amploare în cazul profesorului de sport acuzat că a fotografiat eleve în toaletă

Un nou scandal zguduie sistemul de învăţământ din România. Un profesor de sport este acuzat de părinţii unor eleve de 8 ani de la Şcoala 164 că ar fi făcut fetiţelor poze în toaleta instituţiei de învăţământ. Cazul a ajuns şi la Poliţie. Totul s-a întâmplat acum o săptămână, în timpul orei de educaţie fizică de la o clasă a II-a. Părinţii povestesc că profesorul de educaţie fizică ar fi intrat peste câteva eleve la toaletă şi le-ar fi fotografiat cu telefonul mobil.

Părinţii au cerut explicaţii profesorului. Acesta neagă însă incidentul. Cum conducerea şcolii nu a luat nicio măsură, au sesizat Inspectoratul şcolar. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat, pentru România TV, că se fac cercetări în acest caz.

„Inspectoratul Şcolar la prima oră a trimis o echipă de inspectori şcolari pentru începerea cercetărilor privind acest caz. Nu mă grăbesc să calific şi să spun în ce categorie punem această faptă a domnului profesor, cred că mai degrabă ar fi comportament neadecvat sau imoral. Deocamdată suntem în cercetări. Acest cadru didactic nu va mai intra în clasă. A clasa respectivă de copii va preda o doamna profesoară. Cred că după o discuţie cu domnul profesorvom lua o decizie legată de faptul că cel puţin cât se vor derula cercetările să rămână înafara procesului de învăţământ. Trebuie să ţinem cont de faptul că aceşti copii sunt de vârstă şcolară mică şi trebuie să fim atenţi. Inspectoratul nu va tolera niciodată asemenea comportamente”, a declarat Banu.

Părinţii copiilor au depus plângere la secţia 22 de Poliţie pe numele profesorului. Vor să alerteze şi Direcţia pentru Protecţia Copiilor.