Anchetă de amploare: Reţea de PEDOFILIE cu POLITICIENI, SERVICII SECRETE şi figuri publice importante

Poliţia care anchetează cu privire la acuzaţiile potrivit cărora figuri importante din Marea Britanie ar fi fost implicate în abuzuri sexuale împotriva unor copii în anii 1970-1980 a informat vineri că investighează în prezent şi acuzaţii de crimă în acelaşi dosar, informează Reuters, citată de Agerpres.

14 nov. 2014, 16:08
Anchetă de amploare: Reţea de PEDOFILIE cu POLITICIENI, SERVICII SECRETE şi figuri publice importante

Poliţia investighează o posibilă crimă într-un dosar de pedofilie în care ar fi fost implicate figuri publice. Poliţia londoneză a lansat ancheta în urmă cu doi ani în legătură cu existenţa unor reţele de pedofilie în care ar fi fost implicaţi politicieni, oficiali şi alte figuri publice importante.

‘Investigaţiile noastre în acest caz, din ultimele săptămâni, au scos la iveală mai multe informaţii cu privire la o posibilă omucidere’, a afirmat poliţia londoneză într-un comunicat. ‘Pe baza cunoştinţelor noastre actuale, este pentru prima dată când această informaţie a parvenit poliţiei londoneze’, se afirmă în comunicat, care menţionează că detectivii nu vor oferi detalii suplimentare cu privire la identitatea victimei.

Citeşte şi Fost ofiţer de informaţii, acuzat de pedofilie. Este suspectat că a violat opt minori

Marţi, o analiză în dispariţia unui dosar predat guvernului în urmă cu 30 de ani, în care se crede că ar fi fost menţionată implicarea unor personalităţi publice în acest caz de pedofilie, a arătat că nu există nicio dovada că acest dosar ar fi fost în mod deliberat distrus sau ţinut departe de poliţie.

Simon Danczuk, unul dintre parlamentarii care a militat pentru a se afla amploarea acestui caz, a declarat pentru Reuters că cel puţin 10 foşti sau actuali parlamentari ar fi putut fi implicaţi în aceste abuzuri comise împotriva unor copii.

Citeşte şi O vastă reţea de pedofilie a fost desfiinţată. Peste 340 de persoane au fost arestate în întreaga lume

‘De ce nu au existat urmăriri penale la acea vreme? Eu cred că din cauza influenţei pe care o aveau cei care au comis aceste abuzuri – erau figuri publice importante’, a afirmat Danczuk. ‘Cred că au fost implicate serviciile secrete. Şi mai cred că atunci conducerea poliţiei a fost avertizează să nu investigheze unele dintre aceste abuzuri’, a mai spus legislatorul britanic.