Ancheta DNA scoate la iveală legături între Coldea şi Dragnea. Administratorul special al Romelectro, asociat al fostului lider PSD, a plătit în 2023 peste 220.000 de euro firmei lui Florian Coldea şi Dumitru Cocoru, pentru consultanţă

Procurorii DNA au luat urma „consultanţei” oferită de Florian Coldea şi Dumitru Cocoru, în dosarul în care fostul prim-adjunct SRI, fostul şef al Direcţiei Juridice a SRI – Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci – sunt puşi sub măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune, fiind acuzaţi oficial de trafic de influenţă într-un dosar EPPO aflat pe rolul instanţelor de judecată din România.
Filip Stan
07 iun. 2024, 11:11
Ancheta DNA scoate la iveală legături între Coldea şi Dragnea. Administratorul special al Romelectro, asociat al fostului lider PSD, a plătit în 2023 peste 220.000 de euro firmei lui Florian Coldea şi Dumitru Cocoru, pentru consultanţă

Potrivit unor surse, DNA ar fi descoperit că unul dintre „sateliţii” grupului de energie Romelectro – respectiv firma SC Multigrup Activ Distribution SRL – ar fi plătit „consultanţă” firmei SC Strategic Sys SRL, deţinută de Florian Coldea şi Dumitru Cocoru.

Plăţile s-ar fi derulat pe parcursul anului 2023 şi, astfel, firma lui Coldea/Cocoru ar fi încasat peste 1 milion de lei în mai multe tranşe ( peste 220.000 de euro), potrivit Mediafax.

SC Strategic Sys SRL a fost înfiinţată în 2020, asociaţi ai firmei sunt Florian Coldea şi Dumitru Cocoru iar administrator al societăţii este Cocoru, fostul director adjunct al SRI.

Firma are ca activităţi declarate ingineria şi consultanţa tehnică legată de aceasta, consultanţa în domeniul relaţiilor publice şi comunicării dar şi activităţi de consultanţă şi tehnologia informaţiei.

În 2023, firma lui Coldea şi Cocoru a avut o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro şi un profit net de 967.428 euro. În 2023, societatea a avut 4 salariaţi declaraţi la ministerul de Finanţe.

Legăturile Multigrup – Romelectro descoperite de DNA

Datele publice arată că firma Multigrup Activ Distribution SRL a fost înfiinţată iniţial în 2016, sub un alt nume şi cu alt obiect de activitate. Numai că în februarie 2023 această societate devine parte a SC Romelectro Investment Development SRL.

La acel moment, Multigrup Activ Distribution SRL era deja reprezentată prin împuternicitul Mirona Filipoiu – actualul CEO al Grupului Romelectro SA, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Ulterior, administrator unic al SC Romelectro Investment Development SRL – devine Dănuţ Ungureanu (56 de ani), din Ploieşti, care este şi administratorul special al Grupului de energie Romelectro SA.

În SC Romelectro Investment Development SRL apare şi firma Valtellina Est Europa SRL, firmă la care împuternicită este tot Mirona Filipoiu.

Datele oficiale arată că de-a lungul timpului, între Dănuţ Ungureanu şi Mirona Filipoiu – CEO-ul Grupului Romelectro SA au existat mai multe relaţii de afaceri şi consultanţă, iar în trecut Romelectro SA a fost administrată special de Cristian Andrei Nicolescu, tot din Ploieşti.

În 2023, Multigrup Activ Distribution SRL, declarată la Ministerul de Finanţe ca firmă care se ocupă de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale – avea 121 de salariaţi, o cifră de afaceri netă de 21,3 milioane de euro şi un proft net de 542.974 euro.

Tot în 2023, SC Romelectro Investment Development SRL, care are ca obiect principal activităţile de consultanţă pentru afaceri şi management, are 0 (zero) cifră de afaceri, 0 (zero) venituri, 0 (zero) cheltuieli, 0 (zero) profit, 0 (zero) pierdere şi niciun salariat declarat.

Nici în 2022 firma SC Romelectro Investment Development SRL n-avea niciun salariat dar avea cifră de afaceri netă zero, cheltuieli totale de 722.552 de euro şi pierderi nete de 524.000 de euro.

Firmele au sediul la aceeaşi adresă

Sediul SC Romelectro Investment Development SRL este în Lacul Tei, nr 1-3, sector 2, Bucureşti.

La aceeaşi adresă activează şi Grupul Romelectro SA, dar şi firma de energie înfiinţată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea cu Dănuţ Ungureanu, administratorul Romelectro SA.

De la Romelectro – Dănuţ Ungureanu, la Liviu Dragnea

Datele oficiale arată că pe 17 noiembrie 2023, Dănuţ Ungureanu, administratorul special de la Romelectro îşi face şi o firmă de producţie de energie electrică cu Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD.

Firma se numeşte Energy Multi Sistems SRL, are sediu social chiar în clădirea ISPE/ Romelectro, tot de pe Lacul Tei/ Bucureşti iar fondatori ai firmei sunt:

Dănuţ Ungureanu (administrator Romelectro SA) – 10%
Romulus Sebastian Mihai (din Braşov, administrator al firmei angro cu materiale de construcţii Baucem Trading Company) – 30%
Liviu Nicolae Dragnea – 30% (din Teleorman, Alexandria)
Dami Procons Internaţional SRL – 30% (controlată în prezent de Florin Lupu, acţionar majoritar la Teranova Business & Consulting – unul dintre administratorii Electromontaj Carpaţi Sibiu). Firma a fost a lui Dănuţ Ungureanu şi Mirona Filipoiu.

Administrator al firmei de producţie de energie electrică, din care face parte Liviu Dragnea, este chiar Dănuţ Ungureanu de la Romelectro SA.

Liviu Dragnea: „Noi am făcut firma asta şi n-am făcut nimic. Eu cu Dan sunt prieten. Firma se va desfiinţa de la sine”

„Eu sunt asociat (n.r. în firmă) dar nu cu Mirona Filipoiu, ci cu un prieten de-al meu de foarte mulţi ani. Noi am făcut firma asta şi n-am făcut nimic. Care este problema? Că am făcut o firmă cu un om pe care-l cunosc de foarte mulţi ani? (…) N-am nicio investiţie în domeniul energiei, sunt partener într-o firmă care a fost înfiinţată degeaba pentru că n-ai nicio şansă să pătrunzi în domeniul ăsta, dacă nu eşti acolo, pe o filieră cu….(…) Eu nu mă dezic de prieteni. Eu cu Dan sunt prieten de ani de zile….(…) În condiţiile în care doar am înfiinţat o firmă punct, care n-are niciun fel de activitate. De ce? Pentru că n-avem nicio şansă în domeniul acesta să facem ceva în România, azi. (…) Firma aia se va desfiinţa de la sine pentru că n-are nicio şansă. A fost făcută crezând că avem vreo şansă, n-avem nicio şansă. Aia se va desfiinţa de la sine. Şi cam asta este toată povestea”, a declarat Liviu Dragnea, fostul lider PSD, recent, într-o emisiune de televiziune.

În februarie 2024, Liviu Dragnea mai face un pas în lumea afacerilor.

La acelaşi sediu social din Lacul Tei, unde are firma de energie şi unde este şi sediul Romelectro SA, îşi înfiinţează o altă firmă: SC LND Trading SRL.

A 2-a firmă a lui Liviu Dragnea se ocupă cu comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii, dar şi comerţ cu echipamente sanitare.

Fondatori în această firmă sunt Alin Cristian Turcu ( din Ilfov, Popeşti Leordeni, dar născut în Teleorman) şi Liviu Dragnea.

Administrator al LND Trading SRL este Alin Cristian Turcu, asociat unic al firmei Rahmiteka Global SRL.

În septembrie 2023, Turcu a preluat firma Rahmiteka Global, de la Alexandrina Ana Tănase, mama fostei partenere a lui Dragnea, Irina Tănase.

Firma fusese înfiinţată în decembrie 2021 şi se ocupă cu fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Firma are rulaje mici, 1 singur angajat declarat pe 2023 şi este pe pierdere (pierdere netă pe 2023 -18.160 de euro/ potrivit MF).

Citeşte şi: Victor Ciutacu, despre modus operandi în reţeaua Coldea: „Nu prea mai merge pe cash, ca odinioară”

Grupul Romelectro SA este, în prezent, unul dintre cele mai contractori din România pe piaţa energiei electrice şi termice.

Moştenit de pe vremea comunismului şi înfiinţat în 1971 ca parte a Întreprinderii de Comert Exterior din Ministerul Energiei, Romelectro SA are lucrări în ţară şi în străinătate ca şi contractor şi furnizor de echipamente pentru obiective energetice. Are proiecte termoelectrice, hidroenergetice, de transport şi distribuţie şi proiecte de mediu.

În 2005, Romelectro devine acţionarul majoritar al ISPE şi Electromontaj Carpaţi Sibiu şi astfel se transformă în grup.

ISPE este liderul naţional pe servicii de consultanţă şi inginerie în proiecte de energie electrică şi termică, transport şi distribuţie iar Electromontaj Carpaţi Sibiu – este una dintre cele mai importante firme din România specializată în servicii de montaj, asamblare şi punere în funcţiune a echipamentelor în domeniul transportului şi distribuţiei de energie electrică.

Din februarie 2022, grupul Romelectro SA, cu sediul pe Bulevardul Lacul Tei 1-3/ Bucureşti, intră în insolvenţă.

În 2022, grupul Romelectro SA a declarat la Ministerul de Finanţe: 71 de angajaţi, cifră de afaceri netă de 8,1 milioane de euro şi pierderi nete de 8,7 milioane de euro.

În 2023, grupul Romelectro SA a declarat la Ministerul de Finanţe: 42 de angajaţi, cifră de afaceri de 3,7 milioane de euro şi pierderi nete de 1 milion de euro.

În prezent, Romelectro SA are un administrator special – Dănuţ Ungureanu (care deţine şi 10% din părţile sociale) şi un administrator judiciar – EURO INSOL, reprezentat de Remus Borza, consilierul lui Nicolae Ciucă, preşedintele PNL şi secretar executiv al PNL în campania pentru europarlamentare.

Preşedinte şi CEO al Romelectro este Mirona Filipoiu, cu care Dănuţ Ungureanu a avut o firmă de consultanţă (Iacta Alea Est SRL/ „Zarurile au fost aruncate”), intrată în faliment şi radiată.

De asemenea, cei doi – Mirona Filipoiu şi Dănuţ Ungureanu – au mai fost de-a lungul timpului parteneri în firma Damami International SRL/ Dami Procons International SRL.

Citeşte şi: Procurorul EPPO Constantin Irina, prins în reţeaua Coldea – Dumbravă. DOCUMENTUL care arată legătura cu „săgeata” lui Coldea, Neidoni

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Cele trei legume care te hidratează indiferent de anotimp. Sunt delicioase și pot fi combinate în numeroase moduri
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii în mare parte din țară! Zonele din România în care vor fi ploi torențiale și căderi de grindină
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Toni Greblă: Peste 1.800 de români și-au manifestat intenția de a vota prin corespondență pentru parlamentare
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!