Anchetă după ce un tânăr ar fi fost bătut de un gardian de la Penitenciarul Bârcea Mare

Poliţia Hunedoara şi conducerea Penitenciarului Bârcea Mare au început anchete după ce un tânăr a reclamat că a fost agresat de un gardian al închisorii aflat în afara programului. Acesta este acuzat că a pus un picior pe gâtul tânărului şi l-ar fi sufocat dacă nu ar fi intervenit vecinii.

03 iul. 2013, 14:57
Anchetă după ce un tânăr ar fi fost bătut de un gardian de la Penitenciarul Bârcea Mare

Potrivit unui comunicat transmis de Penitenciarul Bârcea Mare, miercuri a fost înregistrată o petiţie a unui tânăr din Hunedoara care reclamă că a fost agresat, în 29 iunie, de un angajat al închisorii aflat în afara orelor de program şi de fiul acestuia, scrie Mediafax.

„Facem precizarea că până la acest moment nu s-a primit nicio comunicare sau înştiinţare din partea Poliţiei sau a altor organe abilitate ale statului referitoare la începerea unei anchete oficiale. Conducerea Penitenciarul Bârcea Mare s-a autosesizat şi a început o cercetare internă cu privire la acest eveniment”, se menţionează în documentul citat.

Costică Bolea, în vârstă de 23 de ani, spune că se întorcea de la serviciu, iar în faţa blocului în care locuieşte în Hunedoara s-a întâlnit cu fiul gardianului, tot de 23 de ani, care i-a cerut un număr de telefon. Pentru că l-a refuzat, tânărul ar fi fost lovit de fiul angajatului penitenciarului.

„Băiatul m-a lovit cu piciorul în piept şi m-am dezechilibrat şi am căzut. Tatăl lui, care este gardian la penitenciar, a venit şi mi-a pus piciorul pe gât. Cred că mă omora, mă sufoca dacă nu săreau vecinii. Când am scăpat din mâinile lui m-am dus la spitalul din Hunedoara, de unde am fost trimis cu ambulanţa la Timişoara. După ce am ieşit din spital, m-am dus la medicul legist şi mi-a dat certificat medico-legal cu şapte zile de îngrijiri medicale. Am depus plângere la Poliţie şi la penitenciarul unde lucrează gardianul. Nu e normal ca un om care ar trebui să apere legea să bată oameni pe stradă”, a declarat Costică Bolea pentru Mediafax.

Poliţia Judeţeană Hunedoara a înregistrat plângerea depusă de tânăr şi a început o anchetă în acest caz.

„În baza plângerii, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, urmând să fie făcute cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs fapta”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Citeşte şi Un tânăr acuză poliţişti locali din Iaşi că i-au rupt tibia fără niciun motiv