Anchetă finalizată în cazul profesoarei din Botoşani care a făcut sex cu un elev în tabără. Cum s-a întâmplat

Scandalul cu tentă sexuală izbucnit toamna trecută la Liceul "Dr. Mihai Ciucă" din Săveni, după ce o profesoară a fost bănuită că ar fi sedus un elev de clasa a IX-a, nu a fost confirmat de ancheta poliţiei.

08 apr. 2015, 08:03
Anchetă finalizată în cazul profesoarei din Botoşani care a făcut sex cu un elev în tabără. Cum s-a întâmplat

Cercetările, derulate sub aspectul comiterii infracţiunii de act sexual cu un minor, au fost iniţiate la mijlocul lunii noiembrie, după ce conducerea Inspectoratului Şcolar a solicitat clarificarea cazului, însă probatoriul administrat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale nu au confirmat suspiciunile, scrie monitorulbt.ro.

Citeşte şi Profesoara care a făcut sex pe rând cu elevii în clasă a fost condamnată

Aşa se face că, la şase luni de la izbucnirea scandalului, dosarul a fost închis. „Au fost audiate mai multe persoane, însă toate probele au condus spre ipoteza că fapta nu există”, a spus Raluca Popa Stăncescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Potrivit legii, rezoluţiile şi ordonanţele procurorilor pot fi contestate în instanţă, însă soluţia a rămas definitivă, inclusiv copilul şi părinţii acestuia susţinând că nu a existat nimic, la mijloc fiind vorba doar de o serie de „bârfe”.

Citeşte şi Profesoara care dădea meditaţii de sex în pivniţă

De altfel, potrivit acuzaţiilor, totul s-ar fi petrecut cu prilejul unei excursii, sesizarea nefiind formulată de părinţii elevului, ci de câteva cadre didactice din liceu, care s-au prezentat în audienţă la conducerea Inspectoratului Şcolar. În urma incidentului, profesoara în cauză depus la rândul ei o plângere la poliţie pentru sesizare nereală (n.r. – noua infracţiune în care a fost asimilat denunţul calomnios), solicitând efectuarea de cercetări împotriva celor care au generat întreg scandalul.