Anchetă în urma unui caz de trafic de tutun în cantităţi industriale. Este implicată şi România

Treisprezece persoane au fost inculpate în Franţa în cadrul unei anchete privind un trafic "în cantităţi industriale" de tutun de contrabandă provenit în principal din Armenia, România şi Ucraina, au anunţat vineri autorităţile judiciare franceze într-un comunicat citat de AFP.

18 ian. 2019, 15:55
Anchetă în urma unui caz de trafic de tutun în cantităţi industriale. Este implicată şi România

Luni, 200 de jandarmi asistaţi de poliţişti, funcţionari vamali şi agenţi ai Europol au reţinut 21 de persoane în şase regiuni din Franţa, a precizat în comunicat parchetul din Rennes (vest).

Organizaţia, care acţiona în întreaga Europă, dispunea de „câteva zeci de oameni aflaţi la ordinele sale” în mai multe localităţi din Franţa, informează Agerpres.

Importul tutunului de contrabandă se făcea cu avionul sau cu maşina. Autoturismele special amenajate în acest scop puteau transporta 400 de cartuşe, iar unele transporturi erau efectuate chiar cu camioane, putând conţine circa 6000 de cartuşe, se menţionează în comunicat. Autorităţile au stabilit că doar de la declanşarea anchetei au avut loc peste 100 de transporturi.

Odată cu arestările anunţate, forţele de ordine au confiscat sume de bani, documente de identitate false, patru vehicule, importante cantităţi de tutun şi şase pistoale.