Anchetă la Avioane Craiova după dezvăluirile România TV VIDEO

Control de amploare la Avioane Craiova după dezvăluirile România TV. Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a trimis corpul de control să verifice suspiciunile de fraudare a contractului de peste 140 de milioane de euro privin modernizarea IAR Șoim 99. Si Ministerul Apararii vrea să afle dacă a fost respectată legea.

22 mart. 2019, 16:15
Anchetă la Avioane Craiova după dezvăluirile România TV VIDEO

Două ministere vor să afle adevărul despre megacontractul încheiat de uzina de avioane Craiova. „Corpul de Control al ministerului face o verificare vizavi de aceste lucruri pentru ca este un contract foarte mare si eu tin ca fabrica craiova sa ia acest contract si sa reusim sa ne onoram fata de armata romana promisiune pe care o avem: sa livram un avion Soim performant”, declară Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

La procedura de atribuire au participat mai multe firme, însă managerul din Craiova a ales compania care i-a finanțat anterior un stagiu de practică în Canada. Mai mult, directorul Dragoș Savu s-a și lăudat cu acest lucru în CV-ul său. Coincidenţa a fost scos la iveală de o firmă din Israel, înscrisă şi ea în concurs. 

„Propunerea CMC a fost prezentata pe laptopul managerului general al Avioane Craiova. Mai tarziu s-a dovedit ca acel email nu a fost trimis inainte de termenul limita”, susţine Eli Meshulam – reprezentant Elbit.

Procedura de atribuire a fost contestată in instanță, iar managerul fabricii si-ar putea pierde funcţia daca raportul de control va dovedi că a încălcat legea. Între timp, ministerul Apărării nu transferă către fabrica de avioane banii pentru care a obținut aviz CSAT și acordul Parlamentului.