Anchetă la IPJ Tulcea, după un posibil caz de abuz al unor poliţişti în Mahmudia

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Tulcea a declanşat o anchetă după ce un tânăr de 17 ani din comuna Mahmudia a sesizat că împreună cu un coleg a fost bătut de poliţişti.

13 mai 2013, 08:33
Anchetă la IPJ Tulcea, după un posibil caz de abuz al unor poliţişti în Mahmudia

Minorul susţine că pe data de 9 mai se afla cu alţi doi prieteni în centrul satului Mahmudia, Tulcea, atunci când a intervenit o echipă de poliţişti care i-ar fi ameninţat, bătut, încătuşat şi sancţionat cu amenzi de 500 şi 1.000 de lei, informează Agerpres.

„Robert Naum (prietenul său, n.r.) s-a luat de un băiat şi eu am intervenit să-i despart. A venit poliţia, l-au lovit pe Robert, i-au pus cătuşele, iar dl Lucian Petraru a venit şi mi-a spus să merg să dau declaraţie. În faţa postului, m-au trântit la pământ şi mi-au pus cătuşele şi mi-au dat două picioare în coaste”, a declarat Claudiu Serghei, în vârstă de 17 ani.

Cazul a fost făcut public luni de Societatea Română pentru Drepturile Omului care a postat declaraţia minorului pe site-ul propriu.

În replică, purtătorul de cuvânt al IPJ, Daniela Condrea, a declarat că la nivelul instituţiei s-a declanşat o cercetare pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.

„Deocamdată, cercetarea este în derulare. Dacă declaraţia tânărului se adevereşte putem vorbi despre un abuz al poliţiştilor şi măsuri în consecinţă, în caz contrar, de o denunţare calomnioasă”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ, Daniela Condrea.


loading...
Partenerii noștri