Anchetă la Penitenciarul Iaşi după ce un deţinut s-a spânzurat după 3 zile de închisoare

Bărbatul era în perioada de carantină şi era condamnat la 2 ani, 8 luni şi 20 de zile de închisoare pentru furt calificat. Incidentul a fost descoperit la ora 12 şi 40 de minute.

19 nov. 2016, 09:06
Anchetă la Penitenciarul Iaşi după ce un deţinut s-a spânzurat după 3 zile de închisoare

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, asistentul unităţii a intervenit imediat şi a fost solicitat şi un echipaj SMURD.

Citeşte şi Ipoteză şocantă în cazul crimei de la Iaşi. Fiul ofiţerului SRI ar fi fost ucis în stil mafiot în urma unei răzbunări

„Imediat a fost sesizat şi Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi care au venit la faţa locului pentru cercetări suplimentare. Despre incident a fost informată şi familia persoanei în cauză. Bărbatul de 47 de ani era încarcerat de pe 16 noiembrie, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani, 8 luni şi 20 de zile pentru furt calificat. Persoana încarcerată era singură în camera detenţie, întrucât era în perioada de carantină”, a declarat inspector principal Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

Citeşte şi Un deţinut de la Penitenciarul Arad a fost găsit spânzurat

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă şi au decis efectuarea necropsiei pentru a stabili cauza morţii.

În acest moment în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi sunt încarcerate 1365 de persoane.