Anchetă la Pentagon.Trump trimite trupe americane la graniţa cu Mexicul

Publicat: Miercuri, 11 Decembrie 2019 13:45 // Actualizat: Miercuri, 11 Decembrie 2019 13:45 // Sursa: romaniatv.net

Pentagonul a deschis marţi o anchetă internă cu privire la trimiterea de către preşedintele american Donald Trump de militari americani la frontiera cu Mexicul pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale, relatează AFP.

Biroul Inspectorului General al Departamentului Apărării, un organism independent însărcinat cu anchete interne privind această administraţie complexă, a publicat marţi o scrisoare trimisă secretarului Apărării Mark Esper şi principalilor comandanţi de la Pentagon, în care îi informează cu privire la lansarea acestei anchete şi le cere să coopereze, potrivit news.ro.

Esper a prelungit până la sfârşitul lui 2020 desfăşurarea militară la frontiera cu Mexicul.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului, Chris Mitchell, aproximativ 3.900 de militari rezervişti din cadrul Gărzii Naţionale sunt desfăşuraţi în prezent la frontieră.

Acest număr are legătură cu rotirile unităţilor şi urmează să scadă la 2.400 până la sfârşitul anului.

Ancheta Inspectorului General vizează ”folosirea efectivă a militarilor americani în susţinerea operaţiunilor de securizare a frontierei Statelor Unite”, dar şi formarea lor în ceea ce priveşte interacţiunile cu civili, se precizează în scrisoare, potrivit news.ro.

Militarii americani nu au dreptul să caute, să oprească sau aresteze civili, conform ”Posse Comitatus Act”, o lege veche menită iniţial să împiedice folosirea armatei americane împotriva cetăţenilor americani.

Inspectorul General urmează să ancheteze, de asemenea, cu privire la costurile acestei desfăşurări şi să examineze dacă este legal ca acestei operaţiuni să-i fie alocate fonduri aprobate de către Congres în alte scopuri, se precizează în document, informează news.ro.

Statele Unite s-au confruntat în 2019 cu o ”explozie” a trecerilor clandestine din Mexic, majoritatea cetăţeni din America Centrală care fug din calea violenţei şi sărăciei din ţările lor.

Acest aflux a antrenat o criză la frontieră, unde centrele de primire sunt supraaglomerate, iar condiţiile sanitare deplorabile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Donald Trump frontieră imigratie ilegala Mexic militari americani SUA zid
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H