Anchetă la un centru de asistenţă socială. Un bărbat a murit în condiţii suspecte

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit luni, la scurt timp după ce s-a întors într-un centru se asistenţă socială din Vrancea, de unde plecase fără bilet de voie.

08 oct. 2018, 18:18
Anchetă la un centru de asistenţă socială. Un bărbat a murit în condiţii suspecte

Potrivit martorilor, bărbatul s-ar fi urcat într-o mașină neagră, cu care a plecat din fața centrului și care ulterior l-ar fi adus înapoi în jurul orelor 11, însă acesta prezenta o stare generală proastă.

Personalul din cadrul centrului i-a acordat imediat primul ajutor, fiind apelat și serviciul unic de Urgență 112. La momentul sosirii echipajului, bărbatul prezenta semne vitale, însă ulterior a fost declarat decesul. Bărbatul era în evidențe cu boli cronice și se afla sub tratament medicamentos, prescris de medicul specialist, potrivit ziaruldevrancea.ro.

În intervalul celor 3 ore a fost consemnată fuga sa din centru, urmând ca managerul de caz să notifice și poliția, în cazul în care acesta nu s-ar fi întors în termenul procedural de 24 de ore. În legătură cu această situație a fost informată atât Poliția Orașului Obobești cât și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea. Date despre această siuație au fost furnizate și catre Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenției privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Cazul se află în acest moment în atenția organelor de anchetă și se fac cercertări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, precum și a cauzelor decesului.

Despre Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO) Odobești trebuie menționat că acesta este un centru pentru persoane cu dizabilităţi, cu regim deschis, în care beneficiarii sunt încurajaţi să iasă pentru a socializa şi primesc des bilete de voie, cu unele excepţii. Situația prezentată este valabilă şi în cazul bărbatului decedat, care era în evidenţă cu boli cronice şi sub tratament medicamentos prescris de medicul specialist, motiv pentru care nu i se permitea să se îndepărteze foarte des de centru.