Anchetă la un liceu din Bârlad, după ce trei eleve au bătut-o pe o colegă care a ajuns la spital

Conducerea unui liceu din Bârlad a declanşat o anchetă internă după ce patru eleve s-au bătut în imediata vecinătate a unităţii de învăţământ la sfârşitul orelor de curs, una dintre adolescente, în vârstă de 16 ani, fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

13 iun. 2017, 16:26
Anchetă la un liceu din Bârlad, după ce trei eleve au bătut-o pe o colegă care a ajuns la spital

Conflictul dintre cele patru eleve s-a petrecut în afara perimetrului Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, imediat după finalizarea cursurilor, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.

Iniţial, una dintre eleve a atacat-o pe colega sa din clasa a IX-a de la unitatea de învăţământ în cauză, supărată din cauza unor mesaje postate pe Facebook. Ulterior, în sprijinul agresoarei au venit alte două eleve, de la alt liceu, care au lovit-o cu pumnii şi picioarele pe adolescenta de 16 ani. Unul dintre martorii incidentului, un elev care ieşise şi el de la cursuri, a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa Poliţia, care a intervenit în scurt timp şi a stins conflictul. Eleva atacată a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a beneficiat de îngrijiri medicale, însă fără a rămâne internată.

„Conducerea liceului desfăşoară o anchetă pentru a stabili gradul de vinovăţie al fiecăreia dintre elevele implicate în conflict, în funcţie de care se stabilesc şi sancţiunile. Eleva care a declanşat incidentul nu a mai venit la cursuri de dinaintea Paştelui, ceea ce înseamnă două luni de zile. Asta presupune, conform regulamentului şcolar, să i se scadă nota la purtare cu câte un punct la fiecare zece absenţe. Vă imaginaţi că i se va pune nota minimă la purtare numai pentru lipsa sa de la cursuri. Însă, fiind învăţământ obligatoriu, în toamnă se va putea reînscrie în clasa a IX-a”, a declarat, marţi, pentru News.ro inspectorul pentru management şcolar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Poliţia a întocmit dosar penal pe nunele celor patru eleve, cu vârste de 15 şi 16 ani, pentru loviri sau alte violenţe.

Citeşte şi O copilă de 17 ani, bătută cu bestialitate de o altă fată. Scuipată, lovită fără milă şi călcată pe cap, fără ca cineva să intervină