Anchetatorii au finalizat expertiza în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu

La scurt timp după ce Gyuri s-a stins din viaţă, au apărut imediat nelămuririle legate de felul în care medicii de pe ambulanţă au gestionat situaţia, totul culminând cu deschiderea unei anchete menite să stabilească dacă neglijenţa celor care au primit cazul artistului a dus la dispariţia prematură a acestuia.

29 dec. 2016, 07:20
Anchetatorii au finalizat expertiza în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu

Conform spuselor fostei sale soţii, Daniela, cea de care a divorţat în 2010, după 17 ani de mariaj, cu doar două ore înainte de a face infarct, lui Gyuri Pascu i s-a făcut rău şi a fost chemată o ambulanţă, dar medicii au pus un diagnostic greşit, de atac de panică, oferindu-i doar un calmant, scrie Cancan.

”Au trimis o ambulanţă de tip AMD, de consultaţii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un şofer şi un medic. Gyuri era agitat şi medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat”, este precizarea făcută imediat după tragicul eveniment, de unul dintre cadrele de la Ambulanţa Bucureşti. 

Dacă iniţial medicii susţineau că intervenţia a mers fără probleme şi că Ioan Gyuri Pascu a fost resuscitat timp de 45 de minute, după ce a a fost deschisă o anchetă în urma existenţei a mai multor neconcordanţe între rapoartele celor de pe ambulanţă şi declaraţiile fostei soţii a artistului, cea care a fost martoră, aceştia au anunţat că vor porni şi o investigaţie internă, pentru a se stabili dacă s-a respectat protocolul necesar într-o astfel de intervenţie. Lucrurile au luat o întorsătură şi mai suspectă după ce, a doua zi după ce Ioan Gyuri Pascu a murit, anchetatorii au cerut analizarea defibrilatorului de pe ambulanţă, cel despre care medicii au susţinut după declanşarea anchetei că era defect şi a îngreunat într-adevăr manevrele de resuscitare, dar au descoperit că aparatul a dispărut în mod misterios!

După ce au primit răspunsul halucinant din partea medicilor, care afirmau că defibrilatorul are nevoie de reparaţii şi de aceea nu putea fi predat autorităţilor, anchetatorii au emis o ordonanţă pentru ridicarea în regim de urgenţă a aparatului de la firma de service. Oficial, autorităţile au dovezile necesare care dau peste cap toate afirmaţiile medicilor, care au minţit în legătură cu felul în care s-a procedat în noaptea blestemată. ”Gyuri Pascu a fost lăsat să moară… cu zile! Aparatul mergea perfect, dar nu le-a păsat, au ajuns acolo şi au făcut totul în bătaie de joc, apoi au minţit când s-a cerut să fie predat aparatul”, a declarat o sursă pentru CANCAN.ro.