Anchetatorul lui Traian Berbeceanu a picat examenul de intrare în avocatură

Fostul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, acuzat că a fabricat probe împotriva poliţistului Traian Berbeceanu, care au dus la arestarea acestuia şi destituirea sa din funcţia de şef al BCCO Alba, a picat examenul de intrare în avocatură.

22 sept. 2014, 16:12
Anchetatorul lui Traian Berbeceanu a picat examenul de intrare în avocatură

Ioan Mureşan, fostul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Alba, eliberat din funcţie în urma acuzaţiilor de corupţie legate de anchetarea lui Traian Berbeceanu, nu a reuşit să treacă examenul de primire în profesia de avocat definitiv în Baroul Alba. Mureşan a obţinut doar 58 de puncte sub baremul minim, de 70 de puncte, necesar pentru promovarea concursului, scrie zhd.ro.

Examenul a constat într-un test grilă pentru verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice, care a cuprins 100 de întrebări din cele 5 materii.

Ioan Mureşan a condus DIICOT Alba din luna septembrie 2011 până în luna iulie 2014 când Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea sa din funcţie după ce acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual în ceea ce priveşte actele de cercetare penală efectuate împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu, fostul comandant al BCCO Alba Iulia.

Citeşte şi Interceptări EXPLOZIVE din dosarul lui Berbeceanu. Şefii DIICOT şi IGPR ştiau situaţia de la Alba