ANCOM, consultare publică pentru a stabili modalităţile de utilizare a benzii deţinute de Zapp

ANCOM a lansat miercuri consultare publică cu privire la utilizarea viitoare a benzii de frecvenţe 453-457,5 MHz/463-467,5 MHz (banda 450 MHz), deţinute în momentul de faţă de Telemobil (Zapp).

25 apr. 2012, 11:40
ANCOM, consultare publică pentru a stabili modalităţile de utilizare a benzii deţinute de Zapp

Compania Telemobil S.A., deţinută de operatorul de telefonie mobilă Cosmote are dreptul de a opera o reţea mobilă celulară la nivel naţional în această bandă de frecvenţe societatea având până la data de 24 martie 2013.

Autoritatea solicită opinia celor interesaţi cu privire la modul cel mai potrivit de utilizare a acestei benzi, tipul reţelelor ce ar urma să funcţioneze în aceste frecvenţe şi tipul serviciilor de comunicaţii electronice ce ar trebui furnizate în banda de 450 MHz, precum şi la procedura de acordare a drepturilor de utilizare şi a obligaţiilor de acoperire ce urmează a fi impuse furnizorilor licenţiaţi.

În urma centralizării opiniilor primite din partea industriei şi a pieţei, ANCOM urmează să elaboreze un proiect de decizie care să reglementeze modul de utilizare a benzii de frecvenţe şi acordarea drepturilor de utilizare în această bandă.

Telemobil furnizează în această bandă servicii de voce şi internet.