ANCOM: Creşterea subită a apelurilor telefonice în cazul situaţiilor de urgenţă poate duce la blocarea reţelei

Publicat: Miercuri, 28 Decembrie 2016 14:57 // Actualizat: Miercuri, 28 Decembrie 2016 14:58 // Sursa: romaniatv.net

Autoritatea Națională pentru Administrație și Reglementare în Comunicații (ANCOM) recomandă utilizatorilor de telefonie mobilă ca în cazul unui cutremur să nu efectueze apeluri care nu sunt urgente, deoarece o creștere subită a numărului de apeluri poate duce la suprasolicitarea și chiar la blocarea rețelelor.

"Rețelele de telefonie au o capacitate limitată de gestionare a apelurilor. În situații de urgență, o creștere subită a numărului de apeluri poate duce la suprasolicitarea rețelelor și, în cazuri extreme, chiar la blocarea acestora. (...) În situații excepționale (ex. cutremure, incendii, inundații) trebuie acordată prioritate apelurilor cu adevărat urgente, precum apelarea serviciului de urgență 112", se arată într-un comunicat al ANCOM remis, miercuri, AGERPRES.

Conform Autorității, apelurile efectuate doar pentru a discuta despre ce s-a întâmplat sau despre orice altceva decât o urgență contribuie la supraîncărcarea rețelelor de telefonie.

ANCOM recomandă ca în cazul unei situații de urgență să se efectueze, pe cât posibil, mesaje scurte, de tip SMS, să se utilizeze internetul de pe telefonul mobil, Wi-Fi sau date mobile pentru poșta electronică (mesaje instant pe platforme online, precum Whatsapp, Facebook Messenger, Twitter, e-mail etc).

112 este numărul european unic pentru apeluri de urgență în caz de incendii, accidente, urgențe medicale, dezastre și alte evenimente care necesită intervenția rapidă a serviciilor specializate, respectiv Poliție, Jandarmerie, Ambulanță, Pompieri, SMURD.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ancom apeluri telefonice retele de telefonie telefonie mobilă utilizatori
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H