Andrea Pirlo a jucat ultimul său meci. Legendarul fotbalist italian a spus adio fotbalului VIDEO

Fotbalistul italian Andrea Pirlo, în vârstă de 38 de ani, s-a retras din activitate, după ce în noaptea de duminică spre luni a jucat ultimul său meci pentru New York City.

06 nov. 2017, 16:45
Andrea Pirlo a jucat ultimul său meci. Legendarul fotbalist italian a spus adio fotbalului VIDEO

Andrea Pirlo şi-a anunţat luni retragerea pe contul său de Twitter, după ce New York City a ratat calificarea în semifinalele playoff-ului Major League Soccer (MLS).

Mijlocaşul în vârstă de 38 de ani le-a mulţumit celor de la New York pentru perioada petrecută în SUA, spunând că este momentul potrivit să iasă din scena. „Ultimul meci în MLS. Aventura mea la New York City a ajuns la final. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru suportul acordat în acest oraş incredibil. Vreau să le mulţumesc acestor suporteri senzaţionali, staff-ului tehnic şi colegilor mei. Nu doar aventura mea la New York a ajuns la final, ci şi cariera mea de fotbalist. Vreau să mulţumesc familiei mele, fiecărei echipe pentru care am avut onoarea să evoluez, fiecărui jucător alături de care am jucat şi suporterilor din întreaga lume, care mereu au fost alături de mine. Vă voi purta mereu în inima mea„, a scris Pirlo pe Twitter.

Pirlo a fost introdus în minutul 90 al meciului dintre New York City şi Columbus Crew, din playoff-ul MLS. Oaspeţii de la Columbus s-au calificat cu scorul de 4-3 la general, după succesul cu 4-1 din tur. David Villa şi Struna au marcat pentru NYC în partida jucată pe Yankee Stadium, dar gazdele mai aveau nevoie de un gol pentru a se califica.

Pirlo a debutat în Seria A la 16 ani, pe 21 mai 1995, la Brescia, care pe vremea aceea era antrenată de Mircea Lucescu.

De-a lungul carierei, Pirlo a jucat 872 de partide, a marcat 86 de goluri şi a câştigat 18 trofee, unul dintre ele fiind Cupa Mondială cu naţionala Italiei, în 2006.