Andreea Cosma, despre suspendarea procurorului „Portocală”: „Mă bucur enorm”

Deputata PSD Andreea Cosma, una dintre victimele procurorului Mircea Negulescu, zis "Portocală", reacţionează la decizia luată luni, 23 octombrie, de judecătorii ÎCCJ, care au menţinut suspendarea lui Negulescu din funcţie.

23 oct. 2017, 16:12
Andreea Cosma, despre suspendarea procurorului „Portocală”: „Mă bucur enorm”

„Mă bucur enorm şi salut cu mare emoţie decizia completului de cinci judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au luat decizia înţeleaptă de a nu-i permite lui Mircea Negulescu, un om care a distrus vieţi, să-şi reia activitatea de procuror. Aşa-zisele argumente aduse de Negulescu în instanţă au arătat doar dispreţ faţă de victimele sale şi lipsa oricărei remuşcări, în ciuda tuturor informaţiilor şi dovezilor apărute în spaţiul public în ultimele luni. Oare de ce dorea atât de mult procurorul Negulescu să revină în profesie? Ca să „paradească” cetăţeni? Ca să fabrice probe în dosare penale? Ca să ameninţe martori să facă denunţuri mincinoase? Ca să devină iar un „animal de pradă care se bucură la vederea sângelui”? Ca să devină iar „o maşină de ucis?”, a declarat Andreea Cosma, pentru, conform stiripesurse.

Citeşte şi: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Mircea Negulescu rămâne suspendat din funcţia de procuror

Instanţa supremă a respins, luni, ca nefondat, recursul declarat de Mircea Negulescu împotriva hotărârii CSM, din 28 februarie, decizia fiind definitivă. Pe 28 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcţie a procurorului Mircea Negulescu, transferat de la DNA Ploieşti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. Decizia de suspendare a fost luată până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare. Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie, ca urmare a apariţiei în mass-media a unor înregistrări audio al căror conţinut este atribuit procurorului Mircea Negulescu.

Deputata Andreea Cosma este una dintre persoanele care au dezvăluit în spaţiul public abuzurile procurorului Negulescu faţă de ea şi familia ei. Dezăvăluirile acesteia au ajuns şi în atenţia Comisiei de control a activităţii SRI.