Andreea Cosma, fiica şefului suspendat al CJ Prahova, audiată în dosarul „Ciuperceasca” UPDATE

Andreea Cosma, fiica președintelui suspendat al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, a părăsit, joi seară, sediul DNA Ploiești, unde a fost audiată timp de mai multe ore în calitate de suspect în legătură cu afacerea "Ciuperceasca" prin care, în urma vânzării unor terenuri la prețuri subevaluate, a fost creat un prejudiciu estimat la aproximativ 18 milioane de lei.

10 dec. 2015, 14:02
Andreea Cosma, fiica şefului suspendat al CJ Prahova, audiată în dosarul „Ciuperceasca” UPDATE

Potrivit unor surse judiciare, Andreea Cosma este acuzată de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la instigare la abuz în serviciu.

În același dosar a mai fost audiat, joi, timp de trei ore, fostul deputat PDL Florin Anghel, care este acuzat de instigare la abuz în serviciu, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Fostul deputat Florin Anghel şi consilierul judeţean Dănuţ Cornea, audiaţi la DNA în dosarul „Ciuperceasca”. UPDATE

Anghel a fost președinte al CJ Prahova în perioada 2004-2008, ulterior câștigând un mandat de deputat PDL pentru legislatura 2008-2012.

De asemenea, la DNA s-a mai prezentat joi și consilierul județean PNL Dănuț Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, care este audiat de mai multe ore, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit unor surse, în perioada în care Florin Anghel a fost președinte al Consiliului Județean Prahova, autoritățile ar fi vândut la prețuri subevaluate zeci de hectare de teren care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca.

Concret, în mandatul de președinte de CJ al lui Florin Anghel, aproximativ 40 de hectare de teren, care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca, au fost trecute din proprietatea MApN în proprietatea Parcului Industrial Plopeni, al cărui acționar unic este Consiliul Județean Prahova.

Ulterior, terenurile respective ar fi fost vândute la prețuri subevaluate, prejudiciul creat astfel fiind estimat la 18 milioane lei.

Conform surselor citate, documentele legate de vânzarea respectivelor terenuri ar fi fost întocmite la cabinetul notarial al Andreei Cosma.