Andreea ESCA, ţinuta cu care a luat prin surprindere pe toată lumea. GALERIE FOTO

Cunoscuta vedetă de televiziune Andreea Esca a fost oaspete principal al ediţiei a X-a a sărbătorii „Fiii satului Porumbacu de Sus", desfăşurată în zilele sfârşitului de săptămână ce a trecut. Jurnalista şi-a adus familia şi o prietenă la sărbătoarea din Porumbacu de Sus iar în semn de apreciere şi dragoste pentru strămoşii săi, pentru aceste locuri şi pentru oamenii de aici, a îmbrăcat, pentru câteva ore, un frumos costum populat specific zonei, scrie tribuna.ro.

17 aug. 2015, 08:47

În cele două zile, frumosul sat de la poalele Negoiului a îmbrăcat haine de sărbătoare, pentru a marca aşa cum se cuvine ediţia aniversară a manifestării, dar şi pentru ca toţi participanţii, actuali locuitori ai satului, porumbăceni de sus „risipiţi” prin diferite colţuri ale ţării sau mapamondului şi invitaţii acestora, să se simtă cât mai bine. Şi s-au simţit bine, au depănat amintiri, au mâncat la aceeaşi masă, şi-au împrietenit copiii, au fredonat aceleaşi melodii şi au dansat împreună la „Balul porumbăcenilor”… 

În cuvântul său adresat participanţilor la sărbătoarea „Fiii satului”, Andreea Esca a atras atenţia asupra peri­colelor degradării satelor, a ceea ce constituie elemen­tele de atracţie ale aces­tora.”Nu ştiu cum să fac să le spun oamenilor că sunt atât de bogaţi prin tradiţia pe care o au încât trebuie doar s-o păstreze. Nu vrem ca cineva să aducă oraşul la ţară! Că de aia vin oamenii la ţară, să vadă tradiţie, să regăsească ceva. Nu poţi să regăseşti ceva dacă vii şi găseşti nişte lucruri noi care nu au nicio legătură cu locul acesta. Trebuie să păstraţi ce aveţi, trebuie să încercaţi să refaceţi ceea ce aţi avut. Sigur, cu confortul de rigoare dar nu schimbând complet felul în care arată, că e păcat. Sunteţi aşa de bogaţi, trăiţi în fiecare zi înt-un loc atât de bogat, pe care trebuie să-l preţuiţi şi, cu siguranţă, pe termen lung, va fi un şi mai mare câştig pentru toţi. Haideţi să păstrăm ce avem!!

Mă bazez pe acei oameni care sunt din generaţia mea, care erau prietenii mei şi care acum au ajuns oameni mari, cu putere de decizie. Haideţi să facem să fie Porumbacu de Sus care era! Haideţi să menţinem. Hai să facem curat, că doar nu e aşa de greu să adunăm gunoaiele după ce ne ducem la râu? E un semn de respect faţă de noi, ca să nu mai zic despre respectul faţă de ceilalţi. Avem un loc aşa de frumos, vreau să fiu mândră de el şi să aduc, în continuare, o mulţime de oameni să-l vadă. Sunt mândră că bunicul meu este de aici, am să continui să vin aici şi am să lupt în conti­nuare să fie Porumbacul de Sus aşa cum trebuie să fie”, a menţionat jurnalista.