Andreea Ibacka, despre Alex Chelba, mort de la Colectiv: „Cu carnea-i curgând de pe oase, ne-a anunţat…”

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la clubul Colectiv continuă să crească... Alex Chelba filma concertul trupei Goodbye to Gravity pe 30 octombrie şi a scăpat cu viaţă ca prin minune. Cu degetele arse, şi-a învins durerea şi a anunţat pe Facebook că trăieşte. Starea lui s-a agravat însă şi inima i-a cedat după şapte zile.

13 nov. 2015, 15:05
Andreea Ibacka, despre Alex Chelba, mort de la Colectiv: „Cu carnea-i curgând de pe oase, ne-a anunţat…”

Colaborator şi prieten apropiat al cuplului Andreea şi Cabral Ibacka, Alex Chelba a fost vegheat pe patul de spital şi încurajat non-stop de cele două vedete, scrie ziarulring.ro. După decesul lui Alex, Andreea şi-a luat inima în dinţi şi a dezvăluit detalii cutremurătoare.

Citeşte şi Raed Arafat: „Cum pot eu să muşamalizez o situaţie din 11 spitale?”

„Avea bandaje groase zemuind de atâta limfă şi sânge”

„Alex scrisese singur pe Facebook că e internat la Sfântul Pantelimon, dar că e OK. Cu arsuri de gradele 2 şi 3, de la umăr şi până la unghiile-i coapte, cu carnea-i curgând de pe oase, cu bandaje groase zemuind de atâta limfă şi sânge… prietenul meu nu s-a dezis. Ambiţios până-n măduva oaselor – aşa cum l-am cunoscut cu toţii –, şi-a păcălit prin perseverenţă touchscreen-ul telefonului din dorinţa de a-şi linişti toţi cunoscuţii. L-am sunat şi m-a chemat la spital să-l văd. Pesemne puneam prea multe întrebări pentru a-mi putea răspunde prin telefon. În câteva minute am fost la spital, tremurând de frica întâlnirii”, a povestit Andreea.

„Era perfect lucid şi coerent, respira singur” 

„L-am găsit mai bandajat decât îmi imaginasem şi preţ de câteva secunde de panică mi s-a tăiat respiraţia. Dar chiar şi aşa bandajat, Alex era perfect lucid şi coerent, respira singur. Aşa că am încercat din răsputeri să nu-mi arăt nicio secundă îngrijorarea. Cu atât mai mult cu cât el însuşi rămăsese la fel de pozitiv cum îl ştiam. Şi deloc văicăreţ. Ba chiar reuşea să se consoleze cu gândul că el suportă mai uşor decât alţii arsurile prin prisma faptului că are deja câteva tatuaje şi e obişnuit cu senzaţia de arsură uşoară. Era sedat până-n măduva oaselor, însă adrenalina nu-l lăsa să adoarmă. Aşa a ajuns să-mi povestească cum a fost pentru el în iadul de la Colectiv… secundă cu secundă”, a precizat soţia lui Cabral.

„În doar o jumătate de minut, întregul tavan ardea”

Andreea recunoaşte că tinerii din Colectiv nu au avut timp să se salveze: „Mi-a confirmat că în doar o jumătate de minut întregul tavan ardea cu vâlvătăi. Zicea că a pornit degrabă înspre ieşire, însă, odată ajuns la un metru şi jumătate de uşă, sleit de puteri (din pricina intoxicaţiei), s-a aruncat la pământ pentru a nu se lăsa cuprins de flăcări. Zicea că a avut noroc că un dulap de lemn a căzut peste el, ţinându-i drept scut în faţa flăcărilor. Atunci a început să respire prin tricou un aer mult prea înecăcios. Simţea deja cum îl călcau oamenii în picioare, iar asta l-a motivat să se târască până în cadrul uşii, unde l-au tras afară. Insista că nu şi-a pierdut nicio secundă cunoştinţa şi se îmbărbăta că e bine câtă vreme a ajuns pe picioarele lui la ambulanţă şi apoi la spital, unde le spunea tuturor să-i preia mai întâi pe cei mai grav răniţi decât el”.

Citeşte şi Florin Chilian o vrea concediată pe Ozana Barabancea: „E o poarcă individa asta”

„Era carne vie, fusese copt la 1.000 de grade Celsius”

Aparent rănit mai puţin, Alex se afla într-o stare gravă, spune vedeta: „Avea arsuri de gradele 2 şi 3 pe 30% din suprafaţa corpului. Fusese copt la aproximativ 1.000 de grade Celsius, însă hainele îi rămăseseră aproape intacte… fiindcă nu arsese la foc direct. Era carne vie pe mâini, pe urechi, pe ceafă şi pe cap, dar şi pe jumătatea superioară a spatelui. Însă chiar şi aşa, supravieţuise şi zâmbea încrezător. Repeta obsesiv că a fost printre cei norocoşi. Sub privirile noastre disperate şi neputincioase, starea lui a evoluat imprevizibil. Au început problemele grave la plămâni. Am realizat cu groază că Alex a ieşit afară mult mai târziu decât îşi amintea. Pesemne leşinase înăuntru şi 15 sau 20 minute şi le amintea ca fiind doar câteva secunde. Însă plămânii lui intoxicaţi prevesteau nenorocirea, la fel şi arsurile interioare. Alex a luptat până în ultima secundă, însă s-a stins din viaţă la şapte zile de la incendiu. Odihneşte-te în pace, prieten drag!”.