Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV: „Adrian Sârbu decidea cine intră și cine iese de pe post”

Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV. Fosta prezentatoare a făcut dezvăluiri neștiute despre viața sa profesională, după ce a renunțat la televiziune în anul 2012. A mărturisit că niciodată nu și-a dorit să fie Andreea Esca.
Alina Costache
13 mai 2024, 19:39
Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV:
Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV

Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV. Jurnalista a decis să se retragă de pe sticlă și să îmbrățișeze o altă meserie. Astfel a devenit coach certificat internațional în nutriția de precizie, somn, recuperare și gestionarea stresului.

Citește și: Cu ce se ocupă Răzvan Spiridon, fost prezentator TV, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Din ce face bani alături de soția lui, Andreea Liptak

Prima mea apariție a fost un dezastru total. Categoric eram un om de știri, însă oportunitatea de a veni în București… era de a prezenta în cadrul redacției de știri din sport și nu eram făcută pentru asta, dar dacă acolo s-a ivit oportunitatea…

Am încercat să mă adaptez. Am avut colegi extraordinari, printre care și soțul meu (n.red. – Răzvan Spiridon, prezentator PRO TV)… Habar n-aveam că va ajunge soțul meu peste ani pentru că eram destul de distanți unul față de altul, dar cu toții m-au ajutat. Erau mai mulți bărbați și câteva femei, dar ei ne susțineau.

Cred că-și dădeau seama că nu putem face anumite lucruri, dar ne tolerau. Adrian Sârbu a dorit atunci să revoluționeze știrile sportive și a creat un concept, probabil preluat din afară, și anume știri sportive prezentate de femei. Aș fi fost prima!

Cum se face totul în Pro… m-au anunțat de pe o zi pe alta, că voi intra să prezint a doua zi. Mi-au spus seara și nu am dormit toată noaptea. Eram stresată, nu aveam exercițiu. Am făcut câteva probe în platou, dar nu să mă simt pregătită. Obosită, stresată, a ieșit un dezastru”, a povestit Andreea Liptak la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV

Imediat după emisie am ieșit din platou și mi s-a spus: ‘Ai intrat pe post astăzi și ai ieșit de pe post tot astăzi’. Am zis ok. Nu eram din filmul acela. Și mă gândeam ce o să fac. În redacția de sport e evident că nu sunt potrivită… Cred că eram mai credibilă la știri, nu acolo (n.red. – la sport).

Energia mea, abilitatea de a citi de pe prompter, de a mă conecta cu publicul… au fost ingredientele pe care le-a luat mai mult în considerare Adrian Sârbu. El era cel care decidea cine intră și cine iese de pe post. Mesajul nu era din mine, nu eram eu. Cred că după prima știre i-a părut rău (n.red. – lui Sârbu pentru decizie)… Am făcut și gafe. Am întrebat cum se citesc (n.red. – numele unor echipe), nu aveam cultura necesară să prezint din redacția respectivă. Am greșit numele echipei.

Ăsta e adevărul… Am fost pusă din nou pe calea mea, cei de la știri s-au bucurat enorm și au zis e a noastră. Să vină înapoi. Și așa am ajuns înapoi la știri, printr-un eșec”, a mai dezvăluit fosta prezentatoare.

Andreea Liptak mărturisește că nu și-a dorit niciodată să fie la fel ca Andreea Esca. În 2012, a fost înlocuită de Lavinia Petrea și Andreea Marinescu, după ce a luat decizia să renunțe la televiziune.

„Nu mi-am dorit niciodată să fiu Andreea Esca, pentru că Andreea Esca în mintea, în ochii și în sufletul meu a fost un personaj, pentru că vorbim deja despre un personaj, și o personalitate unică. Cred foarte mult și permanent am fost motivată de autenticitate. Și nu cred că există un înlocuitor pentru nimeni.

Plus că Andreea Esca este într-adevăr emblematică, nu cred că ar fi pentru cineva o strategie bună să dorească să înlocuiască pe cineva. Cred că fiecare trebuie să-și găsească propriul loc în domeniul în care lucrează. Dar sigur, a fost pentru noi toți o sursă de inspirație și este în continuare”, a mai spus Andreea Liptak.

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa