Andreea Mantea nu are complicaţii după naşterea prin cezariană

Andreea Mantea a născut, miercuri dimineaţa, un băieţel perfect sănătos prin cezariană. Potrivit cadrelor medicale, operatia de cezariana prezinta anumite riscuri de-a dreptul catastrofale.

27 mai 2015, 08:51

Andreea Mantea a născut un băieţel care va primi numele de David. Miercuri, la prima oră, vedeta şi-a luat bagajul şi a plecat la clinica privată unde a fost aşteptată de medicul care i-a monitorizat sarcina.

Vezi şi: SURPRIZĂ DE PROPORŢII! Andreea Mantea a primit o VIZITĂ SURPRIZĂ înainte să nască

Desi atat mama cat si bebelusul se afla, momentan, in afara oricarui pericol, lucrurile se pot complica foarte mult pe viitor. Asta pentru ca operatia de cezariana prezinta riscuri foarte mari, atat pentru copil, dar mai ales pentru mama, unele dintre ele putand fi chiar fatale.

„Tromboza venoasa profunda si ocluzia vaselor sangvine mari ale plamanilor apare mult mai frecvent după cezariana decat dupa o nastere normala. Tromboza venoasa si ocluzia vaselor sangvine cu cheaguri de sange rupte poate fi fatala si mama poate sa moara in orice moment„,  explica mediciii obstetricieni, potrivit cancan.ro.

O alta posibila complicatia a acestei interventii chirurgicale este sangerea din rana de pe uter.

„Se pot produce infectii, pentur ca cezariana sporeste foarte mult riscul de inflamatie a mucoasei uterului. Totodata, in locul cicatricei postoperatorii, peste un timp, se poate forma o hernie, iar in cazuri rare, in timpul operatiei cezariene este posibila ranirea vezicii urinare, a uretrei sau a intestinului”, explica mediciii obstetricieni.