Andreea Mitu, eliminată în turneul de la Linz

A 95-a jucătoare de tenis a lumii, Andreea Mitu, a ratat prezența în sferturile de finală ale turneului WTA de la Linz, după ce a pierdut meciul cu germana Anna-Lena Friedsam (poziţia 118 WTA), scor 5-7, 3-6, la capătul unui meci de o oră și 17 minute.

15 oct. 2015, 03:32
Andreea Mitu, eliminată în turneul de la Linz

Bucureșteanca de 22 de ani, care o eliminase în runda inaugurală pe principala favorită, cehoaica Lucie Safarova (locul 7 în lume), va fi premiată cu 30 de puncte şi 2.669 de euro.

Românca o învinsese pe Anna-Lena Friedsam în toate cele 3 meciuri de până acum: la Eilat (Israel), cu 7-6(1), 3-6, 7-6(2), în 2013, la Trabzon, cu 6-1, 1-6, 7-6(5), respectiv la calificările de la Australian Open, în 2014, cu 3-6, 6-4, 9-7.

Andreea Mitu a avut o evoluţie modestă după ce a ajuns în „optimi” la Roland Garros: a pierdut în primul tur la ‘s-Hertogenbosch şi la Wimbledon, a fost învinsă în runda inaugurală la turneul ITF de la Contrexeville (Franţa) de la Sorana Cîrtsea, apoi a pierdut în „sferturi” la Bucureşti în faţa Monicăi Niculescu şi în turul al II-lea la Bad Gastein. Ulterior, a fost eliminată în prima rundă a calificărilor la Cincinnati, în turul al II-lea al calificărilor la New Haven şi în prima rundă a turneelor de la US Open, Tokyo, Seul şi Taşkent.

Cu toate acestea, românca a mai reuşit, în acest an, o victorie în faţa unei jucătoare de pe locul 7 WTA, în Canada, în FedCup, contra lui Eugenie Bouchard.

În luna februarie, Andreea Mitu a câştigat turneele ITF de la Sao Paolo şi Campinas.

Bucureşteanca a participat şi în competiţia de dublu la Linz, alături de americanca Madison Brengle, dar acestea au fost învinse în primul tur de perechea Julia Goerges/Johanna Larsson (Germania/Suedia), cap de serie 4, scor 6-2, 7-6 (5), după o oră şi 13 minute de joc. Pentru prezenţa în primul tur la dublu, Mitu şi Brengle vor primi 774 de euro şi un punct WTA.