Andreea Mitu: „Mi-am sunat bunicul după meci”. Ce sfaturi i-a dat

Andreea Mitu a declarat, după calificarea în optimi la ROLAND GARROS 2015, că şi-a sunat bunicul după victoria obţinută în faţa Francescăi Schiavone, iar acesta a învăţat-o să stea cu picioarele pe pământ.

31 mai 2015, 08:48
Andreea Mitu: „Mi-am sunat bunicul după meci”. Ce sfaturi i-a dat

ANDREEA MITU a realizat, sâmbătă, cea mai bună performanță a carierei, calificarea în optimi la Roland Garros. „Am încercat să-mi schimb un pic atitudinea azi față de meciul anterior, când n-am fost atât de pozitivă pe teren, am fost prea încărcată și încordată. Am încercat să-mi îmbunătățesc limbajul corpului și să mă bucur un pic mai mult de moment. Francesca e mereu foarte energică, îi place să implice tribuna, țipă, și am încercat cumva să accept și asta. Cred că la 5-5 în primul set și-a pierdut un pic forțele, dar încă era în meci, era multă tensiune și asta m-a ținut conectată. După pauza lungă de toaletă pe care a luat-o – veeeeery long break, râde Andreea, dar nu e răutăcioasă, nu e cazul să-i citească nimeni printre rânduri – am simțit-o în continuare fără puteri. E de două ori mai greu în astfel de situații. E greu să câștigi, e greu și să fii prezentă tot timpul în meci, să nu-ți pierzi focusul. Pentru că o vezi, vezi că nu mai poate, dar asta face lucrurile mai grele pentru tine decât erau înainte”, a spus Mitu, citată de treizecizero.ro.

Cu cine va juca Andreea Mitu în optimile de la Roland Garros 

„Azi am salutat publicul! Nu știam ce să fac. Începusem să tremur la sfârșit și nu știam… Îmi ziceam: e doar un meci, n-am câștigat nimic, n-am câștigat turneu, să mă arunc pe jos, să arunc cu rachetele, să țopăi, ce să fac? Cred că trebuie să mă bucur puțin, zic. Să mă duc la antrenor, să nu mă duuuuc? Hai că mă duc. Și da. Am ascultat sfatul de data trecută – zice Andreea, arătând către grupul nostru – și am salutat publicul. Așa mai timid, dar…”, a msi spus Andreea.

Când a fost complimentată pentru faptul că vorbeşte foarte bine în limba engleză, Andreea Mitu a spus că şi-ar fi dorit să devină jurnalist şi chiar a dat la Jurnalism. „Am vrut să scriu, să am și eu articol, dar… Citesc foarte mult în engleză. Nu suport să ascult muzică, mai ales la căști. Mai bag niște cuvinte din engleză și când scriu, dar îmi place să învăț limbi străine”.

ROLAND GARROS 2015: Victoria Andreei Mitu, în presa internaţională: „Ce surpriză!”

Andreea Mitu le-a mai spus jurnaliştilor şi că şi-a sunat bunicul după calificarea în optimi, iar acesta a învăţat-o să se menţină cu picioarele pe pământ.

„Asta e treaba mea, să câștig meciuri. De asta m-am antrenat atâta de la 7 ani – 8 ani (am început târziu). Asta trebuie să fac, să joc tenis. Mi-am sunat bunicii după meci și bunicul, care are 70 și ceva de ani și e trecut prin viață, mi-a zis să stau cu picioarele pe pământ și să-mi văd de treabă în continuare”.

Andreea Mitu a recunoscut şi că, după eşecul de anul trecut, s-a gândit să se retragă din tenis.