Scandal în şedinţa Comisiilor de Buget din Parlament: „Sunteţi penibilă”, „Aoleu, ce prost eşti!”

Şedinţa de miercuri seara a Comisiei de Buget Finanţe a fost marcată de scene reprobabile care au culminat cu jigniri între deputatul PDL Andreea Paul şi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea. Spiritele s-au încins, iar Andreea Paul a continuat apoi să se certe cu mai mulţi deputaţi de la putere, acuzându-se, reciproc, că sunt proşti, penibili şi mincinoşi, dar şi că şi-ar fi cumpărat titlurile universitare.

27 nov. 2013, 21:40
Scandal în şedinţa Comisiilor de Buget din Parlament: „Sunteţi penibilă”, „Aoleu, ce prost eşti!”

Un scandal de toată jena a avut loc miercuri seara, în comisiile reunite de buget finanţe, unde se discută bugetul pe 2014. Potrivit Mediafax, primul atac frontal i-a aparţinut deputatului PDL Andreea Paul, care a spus că „nici pesediştii nu au visat vreodată un ministru de finanţe mai de stânga ca aşa-numitul liberal Chiţoiu”.

„Ăsta-i preludiul„, a replicat, premonitoriu, social-democratul Vasile Popeangă.

„Vă arde de glume sau de joacă… Taxarea e cea mai perversă formă de tăiere a veniturilor românilor”, a adăugat Andreea Paul, în acelaşi registru.

Dezbaterile au degenerat prima dată în momentul în care senatorul PNL Iulian Dumitrescu a luat cuvântul si a spus că în guvernarea PDL s-au tăiat pensiile.

Aoleu, ce prost eşti!„, a replicat Andreea Paul, deși nu a deschis microfonul.

Un alt schimb de replici a avut loc între Andreea Paul şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Ministrul a fost întrebat de Andreea Paul care este estimarea pentru creşeterea economică în 2013. „Creşterea economică la nouă luni în 2013 este 2,7%, cea mai mare creştere economică din toată Europa. În 2013 creşterea economică e mai mare decât în 2011„, a răspuns Voinea.

La insistenţele Andreei Paul, care a repetat întrebarea în mod ostentativ, Voinea a întrebat-o: „Aveţi un pix în faţă? Notaţi! 3%”.

„Aveţi obligaţia să răspundeţi, nu să vă jucaţi”, i-a replicat Andreea Paul.

„Doamna lector universitar… doctor. Eu sunt profesor…”, a spus Voinea.

Dumneavoastră vă bateţi cu deflaţia ca şi cum aţi vrea să vă bărbieriţi cu lingura de lemn. Nu-mi ţineţi mie lecţii de economie, că sunteţi praf„, a replicat Andreea Paul.

„Deocamdată eu sunt profesor. Dumneavostră sunteţi lector. Eu zic să mai aşteptaţi”, a parat Voinea.

Deci v-aţi cumpărat şi funcţia de profesor, asta ne anunţaţi, da? Deflaţia nu ştiţi ce este. Vă puneţi mandatul pe masă dacă în 2013 nu aveţi 3%?„, i-a replicat Andreea Paul.

În schimbul de replici dintre Paul şi Voinea a întervenit şi deputatul PSD Octavian Petric.

Sunteţi penibilă, doamna Paul! Penibilă sunteţi!„, a spus Petric.

„A înviat colegul nostru Petric de la Satu Mare. Pentru prima dată vorbeşte la Comisia de Buget-Finanţe”, a spus Andreea Paul.

Decât să vorbesc prostii ca şi tine, mai bine tac!„, i-a replicat Petric Andreei Paul.

„Păi cum ai deschis gura ai şi spus prima prostie”, i s-a adresat, la rândul ei, Andreea Paul.

În dialogul dintre cei doi a intervenit, la rândul său, şi deputatul PSD Vasile Popeangă.

„Nu cred că o doamnă poate să-şi bată joc de o comisie la această oră. De ce să fiu calm? Să asist la toate prostiile dumneata? Ai minţit cât ai fost consilieră, vrei să-ţi arăt acum? Ai minţit de-au rupt”, i-a spus Popeangă Andreei Paul.

„Nu-i adevărat! Ai minţit dumneata aici”, a spus Andreea Paul.

În acel moment al dezbaterilor, preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Cosmin Nicula a cerut o pauză cinci minute, acordată pe loc.

Lucrările au fost reluate după cinci minute, cu tonul discuţiilor şi ritmul invectivelor diminuate semnificativ.

Prima şedinţă a Comisiilor de Buget-Finanţe în care se discută pe fond proiectul de buget pe 2014 a început, miercuri, la ora 17.00. Şedinţa a fost suspendată, însă, la un moment dat, pentru că ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, şi ministrul deleat pentru Buget, Liviu Voinea, au plecat la dineul cu delegaţia chineză venită la summitul China-ECE, dar s-a reluat începând cu ora 21.00.

Citeşte şi Liviu Voinea: pensiile şi salariile mărite vin cu întârziere în 2014, dacă nu trece bugetul