Andreea Paul: Premierul „Tax Ponta” loveşte şi fuge, ia banul şi pe aer şi pe apă. USL a făcut statul prădător

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul susţine că premierul Victor Ponta, pe care l-a numit "Tax Ponta", "loveşte şi fuge", aruncând vina pe FMI pentru majorarea unor taxe, potrivit Mediafax. Ea mai spus că şeful Guvernului "ia banul şi pe aer, şi pe apă".

06 nov. 2013, 15:13
Andreea Paul: Premierul „Tax Ponta” loveşte şi fuge, ia banul şi pe aer şi pe apă. USL a făcut statul prădător

Andreea Paul a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, că incompetenţa Guvernului pune pe umerii românilor, zilnic, taxe şi impozite.

„Tax Ponta loveşte şi fuge. Se ascunde după FMI, aruncă în cârca FMI noile taxe, deşi FMI nu impune nimic, se ascunde după atacuri mincinoase la adresa preşedintelui României. Incompetenţa Guvernului pune pe umerii românilor, zilnic, taxe şi impozite. După cele 30 de taxe noi sau majorate din acest an, mai vin alte patru după 1 ianuarie 2014. Cum gândeşte românul? Am capră, porc, oaie, hai cu ele la prim-taxatorul Ponta. Pădurea şi peştele au rămas netaxate? Nicidecum, Ponta ia banul şi pe aer şi pe apă. Să beau o bere cu alcool, o ţuică? Mare greşeală, Victor Ponta ni le taxează înainte de a le bea. Pornesc maşina să fug, Ponta e la ţeava de eşapament. Ţi-ai luat o blană? Ponta este în dulap, însetat, la taxare”, a spus Paul.

Potrivit acesteia, USL a dezvoltat „statul prădător, nu statul partener”, care taxează şi nu îmbunătăţeşte calitatea niciunui serviciu public şi nici nivelul de trai al românilor.

Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectaţi urmând să fie vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră.

Totodată, Executivul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru construcţiile speciale exceptate până în prezent, a anunţat premierul Victor Ponta, iar ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a confirmat că nu s-au mai făcut derogări, deci vor fi taxate reţelele electrice, eoliene şi hidrologice. Pentru piscină cu destinaţie comericală va fi plătit de asemenea un impozit.

 

VEZI SI:

Ponta asigură că reducerea CAS de la 1 iulie este un angajament politic care va fi îndeplinit